4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIAnca Serea a facut un anunt dureros: "Matei a murit". Era nascut...

Anca Serea a facut un anunt dureros: „Matei a murit”. Era nascut prematur

Anca Serea trage un semnal de alarma, in contextul in echipamentelor medicale insuficiente prezente in maternitatile din Romania. Vedeta a publlicat un mesaj emotionant pe blog-ul personal, unde vorbeste despre drama unor parinti care si-au pierdut copilul nascut prematur.

„Noptile lungi de veghe, dar mai ales diminetile acelea indecise, intre vara si toamna, le-au apropiat. Una, sa-i lasam numele real, Ela, cu mainile caus, miscandu-si abia perceptibil buzele a rugaciune.

Cealalta, doctorul Adela, cu cearcane mai vechi si mai noi, ducand pe umeri povestile celorlati, mereu ale celorlati. Ela nascuse de patru zile, prin cezariana, un bot de om care cantarea putin mai mult de un kilogram.

Un kilogram si 125 de grame, i-au spus cu o precizie care i s-a parut atat de serioasa, incat rugaciunile ei erau simple: ”Mai da-i, Doamne, 10 grame. Inca 10 grame”.

Adela nu a vorbit cu ea primele trei zile, a indraznit abia in a patra dimineata sa ii puna mana pe umar, a imbarbatare: ”O sa fie bine. Au trecut zilele cele mai critice”.

Din experienta ei la maternitate, cei mai fragili copii pierd lupta pentru viata in primele trei zile, mai ales daca vin prin transfer si nu stau din primele minute in incubator.

Asa a fost cu Matei: 875 de grame de viata, ochi mari si toata disperarea mamei de a-l tine in brate, sa ii dea viata de la ea. Nu asta vrea orice mama, sa isi intareasca puiul, sa il apere, sa ii dea viata de la ea?

Citeste si:  Alerta medicala: Consumul de cafea in timpul sarcinii iti poate imbolnavi bebelusul de leucemie

Matei a murit a doua zi dupa ce fusese transferat in maternitatea cu incubator. Daca s-ar fi nascut aici, poate prindea ziua a patra de viata si acum ar fi implinit, calculeaza Adela, exact doi ani si trei saptamani.

Matei a fost primul nou-nascut prematur pe care doctorul Adela l-a pierdut (…) Procedura este extrem de simpla si nu costa nimic!”, a mai scris Anca Serea pe blogul personal.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: