10 iunie , 2023
AcasăSANATATEAnalizele medicale pe care ar trebui sa le facem la fiecare inceput...

Analizele medicale pe care ar trebui sa le facem la fiecare inceput de an

spot_img
procosmetic.ro

Multe dintre noi ne-am promis la inceput de an sa avem mai multa grija de sanatatea noastra.

Asta este una dintre rezolutiile de Anul Nou pe care ar trebui sa le respectam spre binele nostru si putem sa incepem sa o facem printr-un set de analize medicale.

Inceput de ani fiind, nu ar strica sa ne supunem unui set de investigatii de rutina pentru a depista eventualele boli cardiace, dar si posibilele infectii virale cu virusurile hepatice B sau C. Ar fi indicat sa ne cautam si de diabet, si de diferite tipuri de cancer. Chit ca denumirile unor boli sunt de-a dreptul inspaimantatoare, pentru siguranta proprie sunt recomandate un set de analize si un medic care sa citeasca rezultatul analizelor si sa ne spunem: Sunteti bine.

Chiar daca nu banuiam ca am avea vreo problema medicala, ar trebui sa ne masuram tensiunea arteriala si sa ne supunem unor analize de sange cel putin o data pe an. Din sange pot fi masurate nivelul glicemiei, al colesterolului, al calciului, sodiului si al potasiului, dar si proteina C reactiva care reprezinta un indicator bun al eventualelor probleme diabetice si cardiovasculare.

Teste de urina ne pot indicat eventuale disfunctii renale, probleme urologice, dar ne pot spune si daca avem diabet, hepatita sau alte infectii in organism.

In cazul femeilor, un test Babes-Papanicolau pentru a descoperi vreo afectiune genitala sau predispozitia la cancer de col uterin indusa de tulpini oncogene ale virusului papiloma uman (HPV) este absolut necesar de facut o data la sase luni. Analize de secretie sunt la randul lor indicat de efectuat, indiferent ca relatia cu iubitul este stabila sau avem mai multi parteneri sexuali.  Ecografia mamara trebuie realizata tot anual, iar dupa varsta de 40 de ani, se face o mamografie.

Analize pentru depistarea sifilisului si a infectiei cu HIV sunt, la randul lor, necesare.

Nu uitati nici de vizita la stomatolog, caci o simpla carie sau o sensibilitate la nivelul gingiilorse pot transforma in probleme medicale severe.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.