5 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATEAlimentele care te ajuta sa te detoxifiezi dupa ce te lasi de...

Alimentele care te ajuta sa te detoxifiezi dupa ce te lasi de fumat

Multe persoane considera ca producatorii de tutun adauca nicontina intentionat in produsele lor, insa nicotina este un insecticid folosit de agricultori care planteaza tutun pentru a otravi insectele si alte animale micute care mananca frunzele de tutun. Din pacate, acelasi efect il are si asupra fumatorilor.

Dintre cele peste 4000 de chimicale inhalate de fumatori, nicotina este cea mai periculoasa. O singura picatura poate fi letala. Expunerea repetata la acest insectidic se poate transforma in toleranta la nicotina, fapt care duce la dependenta de tigari.

Cum poti elimina nicotina din sistem?
Expertii iti recomanda sa te lasi treptat de fumat si sa incerci o detoxidiere pentru a scapa in mod eficient de tigari fara dificultatea senzatiei de sevraj. Considera includerea acestor alimente sanatoase in dieta ta zilnica:

Suc de portocale pur
Sucul de portocale este foarte eficient pentru curatarea nicotinei din corp, in mod special in cazul celor care se lasa brusc de fumat. Elimina insecticidul, insa iti lasa doza de nicotina necesara pentru a nu intra in sevraj. Trebuie evitat de cei care iau medicamente pentru a inlocui nicotina pentru acelasi motiv mentionat mai sus.

Broccoli
Poti recude nivelul de nicotina din corp prin consumul de broccoli. Aceasta legume este bogata in vitamina B5 si vitamina C, oferindu-i organismului vitamina C pierduta cand fumai. Studiile arata ca vitamina C este un antioxidant care lupta impotriva radicalilor liberi si a chimicalelor toxice care intra in corp.

Citeste si:  Adauga aceste alimente in dieta ta si vei arata cu cativa ani mai tanara

Suc de morcovi
Atunci cand inhalezi nicotina, aceasta poate ajunge la creier, intra in sistemul sanguin si ramane in corp timp de 3 zile, daunand tenului nostru. Din fericire, sucul de morcovi poate combate acest efect negativ. Sucul este bogat in nutrienti esentiali tenului, cum ar fi vitamina A, C, K si B.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: