11 februarie , 2025

Ultimele articole

AcasăDIETEAlimente nocive - Afla care alimente iti fac rau

Alimente nocive – Afla care alimente iti fac rau

Alimente nocive – Afla care alimente iti fac rau. Alimentatia are un rol foarte important in mentinerea sanatatii noastre. Majoritatea alimentelor pe care le consumam au in componenta aditivi alimentari. Acestia sunt periculosi pentru sanatate si pot duce chiar la cancer.

Alimente nocive – Afla care alimente iti fac rau

Mezelurile, carnatii, crenvurstii, pateurile contin nitrit de sodiu (E250), care este cancerigen si glutamat monosodic (E621) care poate declansa Alzheimer sau Parkinson.

Dropsurile, jeleurile gumate, prajiturile sunt colorate artificial si contin mult zahar sau indulcitori artificiali.

Branza topita contine caragenan (E 407), asociat cu efectul cancerigen, difosfati (E 450) – scad densitatea osoasa generand osteoporoza si polifosfati (E 452) – reduc echilibrul calciu – fosfor din organism.

Guma de mestecat contine indulcitori artificiali si coloranti periculosi.

Snacks-urile, chipsurile contin glutamat monosodic si ribonucleotide de sodiu.

Slanina, uleiul rafinat, untul, untura si unele deserturi cresc riscul de aparitie a bolilor maligne din pricina faptului ca acizii grasi saturati favorizeaza dezvoltarea tumorilor.

Bauturile carbogazoase contin aspartam, acid ciclamic, benzoat de sodiu, acesulfam K, caramel, care dau un gust placut sucurilor, dar nu ofera organismului ceva sanatos.
Atentie la prajelile in ulei! Daca folosim si apoi refolosim uleiul, acesta devine extrem de nociv pentru organismul nostru.

Citeste si:  5 alimente “nocive” pe care ar trebui sa le mananci

Cartofii prajiti, ouale ochi sau friptura ar trebui evitate pe cat posibil intrucat uleiul incins produce substante cu potential cancerigen: glicidamide, cetone si acrilamide.
Există şi aditivi care nu afectează sănătatea organismului. E306 sau vitamina E, un antioxidant natural sau de sinteza, pe care il gasim in ficat, oua, peste, soia, vitamina C sau lecitina sunt aditivi alimentari care nu au efecte negative asupra sanatatii.

Noi te sfatuim sa alegi cu grija alimentele pe care le consumi, sa le eviti, pe cat posibil, pe cele  nocive.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: