23 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIAlimentatia corecta a bebelusului

Alimentatia corecta a bebelusului

Inrolare trafic.ro

Alimentatia bebelusului trebuie sa tina cont in primul rand de varsta si de gradul de dezvoltare a acestuia.

Alimentatia bebelusilor este compusa in primele saptamani de viata in exclusivitate din lapte, deoarece sistemul lui digestiv nu este suficient de dezvoltat pentru a digera alte alimente. 

Cel mai bun si cel mai recomandat lapte este cel al mamei deoarece el contine exact elementele necesare care sa ajute in dezvoltarea sugarului. Incepand de la 3 luni se poate diversifica, in pasi marunti, alimentatia bebelusului.

Pediatrii introduc mancarea solida la copii intre 4 si 6 luni, desi tendinta acum este ca mai devreme de 6 luni totusi sa nu fie hranit copilul cu altceva in afara de lapte. Laptele de la san sau formula ii ofera suficienti nutrienti copilului pana la 6 luni, iar sistemul sau digestiv nu este pregatit pentru altceva in afara de lapte.

Inainte de introducerea alimentelor solide, alte alimente in afara laptelui, poate fi sucul de fructe si supa de legume strecurata. Sucuri de mere, piersici, lamai sau portocale pot fi introduse chiar incepand cu varsta de 6 saptamani, in cantitati progresive. Se incepe cu 30 ml pana la 3 luni si jumatate, continuandu-se cu 50-60 ml dupa aceasta varsta. Atentie acestea nu inlocuiesc o masa dar sunt foarte importante pentru aportul de vitamine.

In general, este prudent sa nu grabim diversificarea. Medicii pediatri recomanda inceperea diversificarii cu cereale din orez tocmai pentru că sunt cel mai putin alergene.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: