26 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEAlergiile, mai frecvente la copiii din oras, decat la cei crescuti la...

Alergiile, mai frecvente la copiii din oras, decat la cei crescuti la tara

Desi avem impresia ca, la oras, copiii sunt mai feriti de pericolele asupra sanatatii, oamenii de stiinta ne avertizeaza ca micutii crescuti in mediul urban sunt mai expusi la alergii decat cei care se joaca pe ulitele prafuite ale satelor.

Cele mai recente studii ce vor fi publicate integral abia in editia din luna iulie a revistei de specialitate Clinical Pediatrics arata ca micutii crescut la oras prezinta mai multe riscuri de a dezvolta alergii la diverse alimente, decat cei care cresc la tara.

VEZI SI
Plante care calmeaza alergiil

Potrivit oamenilor de stiinta din cadrul Scolii de Medicina Feinberg a Universitatii de Nord-Vest din SUA, cel mai des intalnite alergii alimentare la micuti sunt cele la alune si la fructe de mare.

Afirmatiile cercetatorilor sunt sustinute de cifrele statistice care arata ca 9,8% din copiii din mediul urban au alergii la diverse alimente, comparativ cu doar 6,2% din mediul rural.

Totodata, statisticile privind toate tipurile de alergii, nu numai cele alimentare, indica o frecventa de doua ori mai mare a acestor afectiuni la oras, comparativ cu localitatile de la tara.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: