30 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăTUNSORIAi parul cret? Tot ce sa faci si sa nu faci ca...

Ai parul cret? Tot ce sa faci si sa nu faci ca sa nu se deterioreze

Daca ai parul cret, podoaba capilara pe care multe femei si-o doresc, este posiil sa nu cunosti in totalitate care sunt acele lucruri pe care sa le faci sa sa nu le faci pentru ca parul sa nu se deterioreze.

Ce-i drept, parul cret necesita ingrijire speciala si exista o serie de reguli in ceea ce priveste ingrijirea lui.

Tot ce sa faci si sa nu faci ca sa nu se deterioreze:

– Dupa ce te speli pe cap, sub nicio forma nu te juca cu parul ud. Parul cret este, din cauza faptului ca firele de par se ating in proportie mai mare decat in cazul parului drept, mult mai dens. Daca dupa spalare, atunci cand firele de par sunt cele mai fragile, exerciti presiune cu mainile asupra lor, riscul ca acestea sa se rupa creste.

– Parul cret trebuie neaparat protejat de unele produse. Firul de par este format in proportie de 89% din silicon, 10% apa si 1% minerale. Femeile care au parul cret, tind sa foloseasca, potrivit studiilor, mai multe produse de ingrijire a parului, ceea ce face ca firul de par sa fie mult mai vulnerabil. Aceste produse subtiaza efectiv stratul de silicon natural al firului de par, asa ca femeile care au parul cret trebuie neaparat sa foloseasca foarte rar fixative sau spuma de par.

Citeste si:  Cocurile lejere, coafuri perfecte pe timp de canicula si nu numai

– Nu folosi prea des placa de intins parul! Parul cret este supus unei tensiuni imense atunci cand incercati sa il intindeti si, mai mult decat atat, firele de par se ard la suprafata atunci cand este folosita placa de intins parul. Asa ca cel mai indicat este sa folositi placa de intins parul cat mai rar.

– Nu in ultimul rand, trebuie sa fiti foarte atente la tipul de sampon pe care il folositi. Astfe, femeile care au parul cret nu ar trebui sa foloseasca niciodata sampoane care contin sulf. Aceste sampoane deshidrateaza firul de par din cauza ca indeparteaza stratul natural de uleiuri. Cel mai indicat este sa folositi sampoane pe baza de unt de cacao sau care contin ulei de menta.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: