22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEAi dintii incarcati? Uite cum poti scapa rapid de tartru, la tine...

Ai dintii incarcati? Uite cum poti scapa rapid de tartru, la tine acasa

Depozitul de minerale de pe dinti este cunoscut sub numele de tartru. Cu cat trece timpul, cantitatea de tartru creste si daca nu ai grija, poate cauza parodontoza.

Desigur, cea mai buna metoda de a scapa de tartru este sa faci o vizita dentistului, dar exista si o metoda pe care o poti aplica la tine acasa.

Necesar

– bicarbonat de sodiu
– periuta de dinti
– apa oxigenata
– sare
– apa
– pahar
– scobitoare
– apa de gura antiseptica

Bicarbonatul de sodiu este cea mai populara si eficienta metoda de a indeparta placa.

Primul pas

Mai intai, amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu o jumatate de lingurita de sare intr-un pahar. Apoi, uda periuta de dinti cu apa calda si bag-o in amestec. Periaza-ti dintii cu aceasta timp de 5 minute.

Al doilea pas

Amesteca 200 ml de apa oxigenata cu 100 ml de apa calda si clateste-ti gura timp de 1 minut, apoi scuipa si clateste-ti gura cu apa rece.

Al treilea pas

Freaca tatrul dentar cu o scobitoare. Vezi sa nu atingi gingiile deoarece le poti irita.

Al patrulea pas

Clateste-ti gura cu apa de gura antiseptica si repeta la interval de 2 zile.
O alta metoda este folosind capsuni si rosii. Acestea 2 sunt bogate in vitamina C care este excelenta pentru igiena orala. Poti freca aceste fructe direct pe dinti si sa le lasi timp de 5 minute. In asa fel tartrul se va inmuia.
Clateste-ti gura bicarbonat de sodiu amestecat cu apa calda dupa aceea. De asemenea poti folosi aceeasi procedura si cu alte alimente care contin vitamina C, cum ar fi: lamaie, lime, portocale si papaya.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: