Cum se prepara ceaiul de mur
Din frunzele arbustului sau din vlastarii tineri se poate prepara o infuzie servita ca ceai. Doua lingurite de frunze sau arbusti uscati si maruntiti se adauga la o cana de apa in clocot. Se lasa sa infuzezeze pentru cel putin 10 minute. Doua cesti de ceai pe zi se recomanda in tratarea bronsitelor, colitelor, afectiunilor gastro-intestinale, bolilor de rinichi si a diareei. Ceaiul poate fi indulcit cu miere pentru pastrarea aromei naturale.
Ceai dietetic
Ceaiul de mur ajuta la usurarea digestiei, dar in amestec cu alte plante medicinale se poate transforma intr-un ceai dietetic, ajutandu-te sa scapi de kilogramele nedorite. Prepara doua cani de ceai dintr-un amestec de frunze de mur, papadie, patlagina, pelin, coada soricelului si afin. Doza pusa la infuzat intr-o cana nu trebuie sa depaseasca 4 lingurite. Nu se consuma mai mult de doua cani pe zi.