22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETEAdevarul trist despre dieta cu ciorba de varza

Adevarul trist despre dieta cu ciorba de varza

Dieta cu ciorba de varza este una dintre cele mai populare cure de slabire care promit rezultate in scurt timp de la incepere ei.

S-au scris carti cu sutele despre dieta cu ciorba de varza care vine, de fapt, in nenumarate variante.

 

Dieta cu ciorba de varza a rezistat, in mod surprinzator, de-a lungul timpului. Aceasta este formata dintr-o lista de alimente permise acompaniate de ciorba de varza, ca preparat principal. Cea mai drastica varianta a curei de slabire consta, insa, doar in acest preparat si numic altceva in regimul alimentar de zi cu zi.

 

Desi nu este recomandat sa fie tinuta mai mult de o saptamana, chiar si aceasta perioada este dificila din cauza monotoniei regimului. Mananci o data, de doua ori, de trei ori, dar invariabil te saturi la un moment dat de ciorba de varza.

 

De altfel, monotonia dietei este unul dintre marile dezavantaje ale dietei care contribuie, de fapt, la nereusita ei. Iata un motiv pentru care dieta cu ciorba de varza nu este buna!

 

Fiind vorba de consumul unui singur preparat culinar, acompaniat cel mult de produse alimentare cu continut caloric foarte scazut, precum legumele, organismul nu se acomodeaza nicicum.

 

Dieta cu ciorba de varza nu este eficienta pentru ca organismul nu o poate suporta mult timp si nici psihicul celui sau celei care a recurs la ea. Nu poate fi transformata intr-un stil de viata in ceea ce priveste alimentatia, iar obiceiurile alimentare initiale care au dus, de regula, la ingrasare nu se schimba odata cu ea.

 

Citeste si:  Cum sa nu te ingrasi iarna. Cele mai bune metode

Astfel ca dupa incetarea curei, greutatea corporala revina la cum era inainte de regim.

 

Mai mult de atat, ineficienta dietei cu ciorba de varza tine si de faptul ca nu are loc un proces de slabire in adevaratul sens al cuvantului.

 

Altfel spus, cei care tin dieta cu ciorba de varza nu slabesc propriu-zis, kilogramele scazute fiind de fapt lichide eliminate din organism si nu grasime. Practic, scoatem apa din corp si nu scapam de tesutul adipos.

 

Faptul ca mancam doar ciorba de varza mai implica si un prost aport nutritional. Degeaba avem stomacul plin daca nu oferim corpului nutrientii, vitaminele, mineralele, fibrele, proteinele de care are nevoie.

 

Iata cele doua mari neajunsuri ale dietei cu ciorba de varza: monotonia si proasta nutritie.

 

Toate acestea sunt sustinute si de Connie Diekman, directorul Departamentului de Nutritie din cadrul Universitatii Washington din orasul St. Louis (SUA).

 

„Este un regim monoton, sustenabil doar pe termen scurt, sarac in nutrienti, care genereaza o falsa pierdere in greutate pentru ca are loc, practic, eliminarea apei din organism, nu a grasimii”, explica  Diekman, care atrage atentia ca dieta cu ciorba de varza este una dintre principalele cure care, odata incetate, genereaza efectul yoyo: acela al redobandirii kilogramelor avute anterior sau chiar depasirea lor.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: