12 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEAdevarul neplacut despre produsele cosmetice si de igiena din baia ta

Adevarul neplacut despre produsele cosmetice si de igiena din baia ta

Inrolare trafic.ro
Ai impresia ca baia din locuinta ta este cel mai curat loc din casa? S-ar putea sa te inseli amarnic: neinlocuite la timpul potrivit, acestea se pot transforma in adevarate bombe pentru sanatatea ta. Afla cat de des trebuie sa inlocuiesti produsele cosmetice si de igiena si cum sa te feresti de problemele de sanatate pe care acestea ti le pot aduce.


Pentru uz exclusiv personal

Credeai ca numai periuta de dinti nu trebuie scapata din ochi atunci cand prietenele tale innopteaza pe neasteptate la tine? Nimic mai fals. Produsele de infrumusetare si cosmetica – rimel, creion dermatograf, ruj etc. – se pot intoarce la tine cu diverse bacterii, chiar prietenele tale nu sunt afectate de acestea. O parte din produse de ingrijire, in special cremele naturale din extracte de plante, ar trebui depozitate in locuri uscate si racoroase pentru a le impiedica sa devina un punct de atractie pentru bacterii.

 

Sute de milioane de bacterii

Periuta de dinti ar trebui schimbata cam la 3 luni sau chiar mai des daca perii sunt uzati. Un studiu efectuat la Universitatea din Manchester arata ca o periuta de dinti neacoperita se incarca dupa 3 luni cu peste 100 milioane de bacterii, inclusiv exemplare de E. coli.

 
Citeste continuarea pe acasa.ro ( http://goo.gl/0LoUFu )
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: