5 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATECe trebuie sa stii despre deficienta de vitamina B12

Ce trebuie sa stii despre deficienta de vitamina B12

Pentru a functiona corespunzator, organismul are nevoie de vitamine si minerale. Lipsa acestora duce la aparitia unor boli grave. Spre exemplu, Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut pana in prezent.

Printre efectele deficientei de vitamina B12 se pot numara constipatia, pierderile de memorie, dificultati in mersul pe jos sau cand faci miscare, anemie, tulburari ale starii de spirit, amorteala, inflamarea limbii, dezorientare si dementa. Iata ce mai trebuie sa stii despre deficienta de vitamina B12.

Oboseala

Oboseala este unul dintre cele mai obisnuite simptome ale persoanelor care au in organism un nivel scazut de vitamina B12. Totusi, oboseala poate fi un semn al oricarei probleme de sanatate sau poate ca nu ai dormit suficient peste noapte. Alte semne ale deficientei de vitamina B12 includ scaderea in greutate, constipatie sau diaree, greturi sau stari de voma, gaze si balonare, carcei in maini si picioare, piederea echilibrului si limba rosie.

Factori care cresc riscul de deficienta de vitamina B12

Alcoolismul, dieta vegana, boala lui Crohn, varsta, interventia chirurgicala pentru pierderea in greutate – toti acesti factori au un impact asupra deficientei de vitamina B12.

Deficienta de vitamina B12 apare atunci cand in dieta ta nu se gasesc nutrientii corecti sau cand organismul nu-i poate absorbi corespunzator sau cand te confrunti cu diverse probleme ale sistemului digestiv.

Citeste si:  De ce este Kiwi un fruct-minune

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: