22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETE7 remedii naturale pentru a scapa de firele de păr albe

7 remedii naturale pentru a scapa de firele de păr albe

Inrolare trafic.ro

Prematura decolorare a părului nu este doar rezultatul înaintării în vârstă. Recent, s-a observat că și tinerii au început să se confrunte cu acest fenomen. Există, însă, o veste bună: nu este nevoie să te bazezi exclusiv pe vopselele de păr chimice, deoarece există alternative naturale pentru a-ți păstra strălucirea podoabei capilare.

Vopsele naturale din magazine

Poți căuta în magazine specializate sau chiar la Plafar vopsea de păr vegetală henna. Acești coloranți naturali pot acoperi eficient firul de păr, dar intensitatea colorării depinde de cât de mult păr alb ai.

Colorant din coji de nucă verde

Posibil cea mai populară metodă de a colora părul alb este una tradițională. Strămoșii noștri fierbeau mai multe coji de nucă verde, apoi își clăteau părul cu apa rezultată. Repetă acest proces, lăsând apa să acționeze pe păr cel puțin o oră.

Cu cât soluția este mai concentrată, cu atât culoarea va fi mai intensă. Nuanța de castaniu-închis spre negru va persista pe păr timp de câteva săptămâni.

Citeste si:  "Cea mai sexy bunică din lume", în vârstă de 52 de ani, împărtășește secretul frumuseții sale înfloritoare.

Colorant din ceapă și curry

Deși poate părea neobișnuit inițial, acest tratament pentru păr este foarte accesibil și eficient. Rade o ceapă uscată și amestec-o cu două linguri de curry. Rezultatul va fi o pastă galbenă care trebuie aplicată pe păr și lăsată să acționeze cel puțin 30 de minute. După clătire, vei observa că firele albe de păr sunt acum estompate.

Ulei de ricin cu suc de lămâie

O mască de păr colorantă și naturală se poate obține amestecând 4 linguri de ulei de ricin cu 3 linguri de suc de lămâie. Aplică acest preparat pe păr o dată pe săptămână, lasă-l să acționeze 30 de minute, apoi clătește bine.

Colorant din dovleac prăjit în ulei de cocos

Prăjește 4-5 bucăți de dovleac în 3 linguri de ulei de cocos. După ce uleiul s-a răcit, aplică-l pe păr și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute, după care clătește bine.

Colorant din infuzie de ceai negru

Adaugă 4-5 linguri de frunze de ceai negru într-o cană cu apă fierbinte. Lasă infuzia să se răcească, apoi aplic-o pe păr. Clătește după 30 de minute. Aceasta este o soluție temporară, deoarece părul va reveni la culoarea sa naturală după următoarea spălare.

Regim alimentar cu ghimbir și curry

Specialiștii susțin că alimentația poate contribui la decolorarea părului. Se recomandă consumul de curry, ghimbir și susan, deoarece aceste ingrediente ajută la menținerea culorii naturale a părului.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: