15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăARTICOLE7 cărți care îți fac vacanța de vară mai frumoasă

7 cărți care îți fac vacanța de vară mai frumoasă

Inrolare trafic.ro

7 cărți care îți fac vacanța de vară mai frumoasă. Recompensați cu premii prestigioase, șapte autori internaționali publicați la Editura Trei își dovedesc încă o dată talentul și imaginația în șapte romane excepționale, care au devenit bestsellere încă de la lansare. Destine imprevizibile, revelate progresiv și uimitor, vor transpune cititorii în universuri încărcate de tensiune și dorință, în timpuri și locuri din trecut cu un farmec aparte.

 Demon Cooperhead

1.                       Câștigătoare a Pulitzer Prize 2023, a Women’s Prize for Fiction 2023 și alegerea Oprah’s Book Club 2022, Demon Copperhead este povestea unui băiat adus pe lume de o mamă adolescentă, dependentă de droguri, un băiat fără alte atuuri în afară de frumusețea și părul arămiu moștenite de la tatăl decedat, spiritul caustic și un talent extraordinar de a supraviețui. El se vede obligat să înfrunte singur pericolele pe care le implică asistența maternală, exploatarea prin muncă, abandonul școlar, succesul sportiv, dependența, iubirile dezastruoase și pierderile devastatoare.

Un omagiu adus lui Dickens, dar și un protest față de o realitate care încă există, romanul se desfășoară într-o comunitate cât se poate de reală din America zilelor noastre. 

 Portretul căsătoriei, de Maggie O’Farrell

2.               Nu am putut lăsa din mână această poveste incredibilă și adevărată.”, afirma Reese Witherspoon despre Portretul căsătoriei, iar cititorii îi vor da dreptate. Pentru că autoarea bestsellerului HamnetMaggie O’Farrell, face din acest volum o artă, povestind viața Lucreziei care, măritată peste noapte cu Alfonso d’Este, duce de Ferrara, Modena și Reggio, părăsește Florența natală pentru a trăi la o curte străină; o curte ale cărei obiceiuri îi par stranii și unde prezența ei nu este tocmai dorită. 

Chiar și soțul ei pare o enigmă: este fie un estet înconjurat de artiști, fie un despot în fața căruia tremură și propriile-i rude. În timp ce pozează la nesfârșit pentru un portret menit a-i surprinde frumusețea pentru eternitate, Lucrezia înțelege că în ochii curții ea nu îndeplinește decât rolul de mamă a viitoarei dinastii din Ferrara.

Bărbații de Holly Gramazio

3.               Deopotrivă amuzantă și profundă, cartea Bărbații de Holly Gramazio are în centru acțiunii ideea de schimbare. Dar nu orice schimbare, ci pe cea a soților!

Un roman palpitant și original, Bărbații explorează cu o excepțională abilitate modul în care ne orientăm în viață, în dragoste și într-o lume a opțiunilor fără sfârșit. Așa cum i se întâmplă lui Lauren când se întoarce acasă, în apartamentul său din Londra, noaptea târziu și este întâmpinată la ușă de soțul ei, Michael. Însă ea nu este căsătorită și nu l-a mai văzut niciodată pe acest bărbat. Dar, judecând după spusele prietenilor, după decorul mult îmbunătățit și după fotografiile din propriul telefon, sunt împreună de ani întregi. În timp ce Lauren încearcă să înțeleagă cum ar putea fi căsătorită cu cineva pe care nu-și amintește să-l fi întâlnit, Michael se urcă în pod pentru a schimba un bec și dispare brusc.

În locul lui apare un bărbat nou și o viață nouă, ușor modificată, se reorganizează în jurul ei. Dându­și seama că podul creează un șir infinit de soți, Lauren își pune următoarea întrebare: dacă a-ți schimba viața este la fel de simplu ca a schimba un bec, cum știi că ai ales calea potrivită? Când încetezi să încerci o altă variantă, sperând că e mai bună și începi să trăiești cu adevărat?

 Cântec lin, Leila Slimani

4.               Câștigătoare a premiului Goncourt în 2016 pentru volumul Cântec lin, autoarea romanului Țara celorlalți revine cu o continuare a acestuia în care întregește o frescă familială plină de personaje de neuitat. Și, totodată, cu „un roman întunecat și incandescent” așa cum publicația Elle caracteriza Priviți-ne cum dansăm!.

Scriitoarea și jurnalista franceză de origine marocană Leïla Slimani îi întoarce pe cititori în timp, în Marocul anului 1968. În timp ce Mathilde se ocupă de cămin, Amin își transformă pământurile aride într­o afacere înfloritoare. De acum, cei doi aparțin unei burghezii care prosperă, se relaxează și crede într-un viitor fericit. Însă întoarcerea fiicei lor, Aïcha, plecată la studii în Franța, face ca faldurile aparențelor să cadă de pe acest fals grup statuar. În același timp, fiul lor, Selim, care ar fi trebuit să preia afacerea familiei, este ademenit de mișcarea hippie și de mirajul american. Oare modelul de emancipare pe care Mathilde și Amin credeau că-l întrupează nu e decât o iluzie?

 Casa ușilor, de Tan Twan Eng

5.               Nominalizat la Booker Prize 2023, volumul Casa ușilor, de Tan Twan Eng este un roman fermecător despre dragoste și trădare, colonialism și revoluție, amintiri și izbăvire, bazat pe evenimente reale. În această poveste cititorii călătoresc și mai departe în timp, în 1921. Lesley Hamlyn și soțul ei, Robert, avocat și veteran de război, locuiesc la Casa Cassowary din Penang. Viețile lor sunt revigorate atunci când „Willie” Somerset Maugham, unul dintre marii scriitori ai vremii și vechi prieten al lui Robert, sosește în Penang pentru o vizită prelungită, împreună cu secretarul său, Gerald. Maugham se confruntă cu o serie de probleme. 

Romanul de debut al scriitorului Tan Twan Eng, „Darul ploii”, a fost nominalizat la Man Booker Prize 2007. „Grădina cețurilor din amurg” a câștigat Man Asian Literary Prize 2012 și Walter Scott Prize for Historical Fiction 2013. Al treilea roman al său, Casa ușilor, a fost inclus pe lista lungă pentru Booker Prize 2023.

 Rătăcitorul, de Agnès Martin Lugand

6.               Când mă apuc de scris, nu cunosc încă finalul romanului. Mă las călăuzită de personaje, care au propriul liber-arbitru și care adesea chiar mă surprind„, afirma autoarea romanului Rătăcitorul, Agnès Martin Lugand. Iar acest volum nu face excepție; avem în față o poveste intensă, în care unul visează să-și întemeieze o familie iar celălalt a fugit, rupând toate legăturile.

Cei doi se întâlnesc pe o insulă, în mijlocul Oceanului Indian. Și, cu toate că nu-și dezvăluie secretele, se împrietenesc. Când primul decide să se întoarcă în Franța, al doilea îi adresează o rugăminte ciudată: să se ducă la Saint-Malo și să-i trimită vești despre cea pe care a abandonat-o cu șapte ani înainte, fără să lase nicio urmă…

Agnès Martin-Lugand se numără printre primii zece cei mai de succes autori francezi: cărțile ei s-au vândut în peste 4,5 milioane de exemplare în întreaga lume și au fost traduse în 35 de țări.

Povești cu femei măritate de Cristina Campos

7.               Finalist al Premiului Planeta, Povești cu femei măritate de Cristina Campos este un roman sincer și actual despre căsătorie, prietenie, dorință și dragoste.

Gabriela este jurnalistă. După cincisprezece ani de căsnicie, se implică într-o relație cu un bărbat la care visează de ani întregi și începe să ducă o viață dublă. Silvia este fotografă. Soțul ei este un bărbat bun, dar nu o face fericită. Cósima, o stilistă deosebit de talentată, descoperă la scurt timp după căsătorie că soțul ei nu o mai dorește. Cele trei prietene sunt prinse în situații pe care nu și-au imaginat că le vor trăi vreodată, însă, împărtășindu-și experiențele prin care trec, află mai multe despre ele însele, despre oamenii din jur și despre ce-și doresc cu adevărat de la viață.

Cristina Campos s-a născut la Barcelona, în 1975, și a obținut licența în științe umaniste la Universidad Autónoma de Barcelona. După ce s-a întors în Spania, și-a început cariera ca director de casting, îmbinând profesia cu scrisul. 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: