28 septembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăARTICOLE6 lucruri distractive și interesante de făcut cu telescopul tău astăzi

6 lucruri distractive și interesante de făcut cu telescopul tău astăzi

Deci, te întrebi dacă este posibil să te „distrezi” cu un telescop – până la urmă, nu sunt doar pentru tocilari și pasionații de astronomie? Oameni din toate domeniile se bucură să privească stelele de pe terasa lor sau de undeva aproape de casă.

Astronomie

Ei bine, este cea mai evidentă utilizare pentru telescopul tău acum, nu-i așa, iar ideea de „distracție” este relativă. Unii oameni cred că căutarea unui avion în perfectă stare de funcționare este distractivă. Cu toate acestea, astronomii ar argumenta că plăcerea unui spectacol gratuit de lumină oferit de cerul nocturn este o adevărată distracție. Am vrut doar să trecem peste „distracția” cea mai evidentă, astfel încât să ne putem concentra pe lucruri distractive secundare.

Vizionarea în timpul zilei

Circa 99% dintre cei care își cumpără un telescop nu îl folosesc în timpul zilei, chiar dacă nu există niciun motiv pentru care să nu o facă. Fie că sunt lanțuri montane, ochii roșii ai păsării sau citirea unui banner de la 2 km distanță, un telescop bun oferă un nivel mult mai ridicat de mărire decât majoritatea binoclurilor pe care le-ai putea avea. Deci, dacă vrei să petreci câteva ore privind munții sau dealurile îndepărtate, un telescop mediu refractor sau compus este ideal. Pentru tipul reflector, va fi necesar un corector de imagine.

Fă-te celebru

Știai că dacă ești prima persoană care descoperă un nou cometă, asteroid sau planetoid, atunci acesta va fi numit după tine? Cât de tare ar fi să devii următorul Edmund Halley și să ai milioane de oameni privind în sus la o cometă sau asteroid numit după tine pentru următoarele sute de ani? Încă se descoperă zeci de noi comete, asteroizi și alte corpuri cerești în fiecare lună. Deci, de ce să nu ieși acolo și să-ți câștigi cele 15 minute (sau secole) de faimă?

Citeste si:  Dorian Popa, IPOSTAZĂ ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE! Tu ai ÎNCERCA AŞA CEVA?

Astrofotografie

Odată ce ai dobândit puțină experiență în utilizarea telescopului tău, următorul pas natural în călătoria ta ar trebui să fie implicarea în astrofotografie. Cele mai multe telescoape moderne vor avea cel puțin o modalitate de a permite atașarea unei camere DSLR. Acest lucru înseamnă că poți seta camera să vadă exact ceea ce vezi tu și apoi doar să apeși un buton pentru a face o fotografie.

Frumusețea în asta este că poți împărtăși hobby-ul tău cu prietenii prin rețelele sociale precum Facebook și Twitter. Există, de asemenea, opțiunea să vinzi unele dintre fotografiile tale pe site-uri de fotografie de stoc și să îți faci puțin bani în plus. Da… ai putea să îți faci hobby-ul să se autofinanțeze făcând câteva fotografii ale lunilor, planetelor și stelelor pe care le privești în fiecare noapte!

Provocări pentru tine

Prea mulți oameni își îndreaptă pur și simplu telescopul către Luna noastră, fără să își mărească nivelul de cunoaștere în ceea ce privește astronomia. Chiar și sistemul nostru solar oferă o cantitate imensă de lucruri de descoperit, așa că de ce să nu îți stabilești un nou obiectiv în fiecare săptămână? Unul dintre cele mai mari și mai bune obiective de început este identificarea lunilor lui Jupiter. De asemenea, poți urmări cum se mișcă în fața vecinului nostru impresionant, gigantul gazos. Astfel, nu numai că îți îmbunătățești abilitățile și dobândești noi cunoștințe, dar menții hobby-ul tău proaspăt și interesant atât acum, cât și în anii următori.

Citeste si:  7 lucruri pe care trebuie sa le tii secrete

Învață-ți prietenii

Atunci când te bucuri cu adevărat de astronomie, devine ceva ce vrei să împărtășești cu prietenii tăi. Așa că, de ce să nu faci o seară specială din asta și să îți iei astronomia cu tine? Poți lua câteva gustări și să mergeți într-un loc cât mai puțin afectat de poluarea luminii.

Nu crezi că prietenii tăi vor fi interesați? Ei bine, în acest caz, așteaptă până când le arăți imagini detaliate ale craterelor lunare sau inelelor lui Saturn și vezi cum le explodează mintea în timp ce le vorbești despre asta – chiar și cei care cred că telescoapele sunt doar pentru tocilari!

Concluzie

Telescopul tău poate fi un instrument de distracție pe cât de mult îți dorești. Chiar și doar să îți extinzi orizonturile astronomice pentru a implica și prietenii și să faci astrofotografii va adăuga o dimensiune complet nouă a distracției pe care astronomia ți-o poate oferi.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: