Pepenele verde, este apa in proportie de 90 de procente, ceea ce face din el cel mai succulent fruct posibil. Pacat ca majoritatea il mancam doar pe timpul verii si nu pe tot parcursul anului. Si chiar daca ne place s ail mancam proaspat taiat, fraged si dulce, pepenele poate fi consumat in aproape orice forma, combinandu-se perfect cu aproape orice fel de mancare, atat sarat, iute, amar sau dulce. Vrei un plus de creativitate? Iata cateva optiuni pentru a te bucura de placerea oferita de un pepene verde incercand in acelasi timp si ceva nou, ceva ce nici macar nu iti imaginai pana acum:
1.Bauturi cu pepene verde: La ce concentratie de apa are, acest fruct este practic lichid. Cu toate acestea, el poate fi folosit ca ingredient natural in cocktailuri si bauturi racoritoare nonalcoolice. Pentru o limonada delicioasa cu pepene verde, va recomandam o reteta cat se poate de simpla: amestecati o cana de suc proaspat de lamaie pur cu 2 litri de apa, 2 litri de suc natural de pepene verde si jumatate de cana de zahar. Ai nevoie de putin alcool pentru a da startul la petrecere? Poti amesteca cate se poate de simplu si rapid pepenele verde cu vodka si ai obtinut deja un cocktail delicios. Cat priveste proportiile, depinde totul de gusturi.
2.Supa de pepene verde: Supele reci sunt cat se poate de binevenite pe timp de vara. Nu trebuie sa te bazezi insa mereu pe tomate si varza, poti incerca ceva nou. O traditionala reteta spaniola gazpacho, sursa inestimabila de vitamine si antioxidanti, poate fi gatita si cu pepene verde in loc de rosii. O supa delicioasa si hranitoare, numai buna de consumat vara.
3.Salata de pepene verde: Salata si pepenele verde merg mana in mana. Ambele sunt specifice anotimpului cald, sunt racoritoare si bogate in nutrienti. Orice salata de legume verzi poate fi combinata cu cubulete sau feliute de pepene verde si branza feta. Cu un balsamic ca si dressing, v-ati ales deja cu o reteta perfecta pentru anotimpul cald. Plina de vitamine dar si racoritoare. Prea complicat? Amesteca pepenele verde cu branza feta si masline.
4. Desert cu pepene verde: Serbetul este un desert perfect pentru zilele de vara. Daca nu stiai, afla acum: poate fi preparat si din pepene verde. Ai nevoie de 3 cani de cubulete mici de pepene copt bine, o cana de zahar, ¾ dintr-o cana cu apa, si o lingurita de vodka sau tequila, in caz ca ai nevoie de senzatii mai tari. Amesteca apa cu zaharul intr-o oala si pune pe foc pana zaharul se topeste, adauga intre timp si alcoolul apoi lasati sa se raceasca. Odata rece, peste el poti turna sucul rezultat din pepenele procesat cu ajutorul unui blender, amesteca bine dupa care poti pune serbetul rezultat la rece, in congelator. O solutie perfecta pentru a te racori!