Ouale fac parte din clasa „superalimentelor”. Contin o multime de nutrienti, unii dintre ei gasindu-se rar in dieta moderna.
Iata 4 beneficii ale oualor confirmate de studiile in laborator.
- Ouale sunt extrem de hranitoare
Ouale sunt unul dintre cele mai hranitoare alimente de pe planeta. Un ou contine toti nutrientii necesari pentru a transforma o singura celula intr-un puisor.
Un singur ou fiert tare contine:
– vitamina A: 6% din doza zilnica recomandata;
– acid folic: 5% din doza zilnica recomandata;
– vitamina B5: 7% din doza zilnica recomandata;
– vitamina B12: 9% din doza zilnica recomandata;
– vitamina B2: 15% din doza zilnica recomandata;
– fosfor: 9% din doza zilnica recomandata;
– selenium: 22% din doza zilnica recomandata.
Totodata, ouale contin o cantitate decenta de vitamina D, Vitamina E, vitamina K, vitamina B6, calciu si zinc.
Trebuie amintit ca oul furnizeaza 77 de calorii, 6 grame de proteina, 5 grame de grasimi sanatoase, dar si alti nutrienti importanti pentru sanatate.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.