22 martie , 2025

Ultimele articole

AcasăSANATATE4 beneficii ale oualor confirmate de studiile in laborator

4 beneficii ale oualor confirmate de studiile in laborator

Ouale fac parte din clasa „superalimentelor”. Contin o multime de nutrienti, unii dintre ei gasindu-se rar in dieta moderna.

Iata 4 beneficii ale oualor confirmate de studiile in laborator.

  1. Ouale sunt extrem de hranitoare

Ouale sunt unul dintre cele mai hranitoare alimente de pe planeta. Un ou contine toti nutrientii necesari pentru a transforma o singura celula intr-un puisor.

Un singur ou fiert tare contine:

– vitamina A: 6% din doza zilnica recomandata;

– acid folic: 5% din doza zilnica recomandata;

– vitamina B5: 7% din doza zilnica recomandata;

– vitamina B12: 9% din doza zilnica recomandata;

– vitamina B2: 15% din doza zilnica recomandata;

– fosfor: 9% din doza zilnica recomandata;

– selenium: 22% din doza zilnica recomandata.

Totodata, ouale contin o cantitate decenta de vitamina D, Vitamina E, vitamina K, vitamina B6, calciu si zinc.

Trebuie amintit ca oul furnizeaza 77 de calorii, 6 grame de proteina, 5 grame de grasimi sanatoase, dar si alti nutrienti importanti pentru sanatate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: