15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATE3 motive pentru care este sanatos sa plangi

3 motive pentru care este sanatos sa plangi

Inrolare trafic.ro

Lacrimile au un rol esential atat pentru sanatate ochilor, care se curata in timpul plansului, cat si pentru sanatatea spirituala a fiecaruia in parte.

Cu toate acestea, abtinerea si inghititul in sec in momentul in care simtim ca ne dau lacrimile a devenit un obicei pentru multi dintre noi. Totusi, plansul poate avea o serie de beneficii, dupa cum urmeaza. 

 

1 Plansul, “teava de esapament”

Stim bine ca dupa ce plangem ne calmam. Dincolo de beneficiile aduse psihicului, ultimele studii medicale arata ca lacrimile sunt si o cale de eliminare a anumitor chimicale daunatoare din organism.

2 Lacrimile reduc stresul

Plansul ajuta practic la descarcarea sentimentelor negative care ne stapanesc in anumite momente. Astfel, este diminuat si nivelul de stres, care – pe termen lung – favorizeaza aparitia unor probleme de sanatate, precum bolile de inima, hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat de tip II. Un studiu efectuat la Centrul Medical “St Paul-Ramsey” din Minnesota (SUA) arata prin plans sunt eliminate si substantele toxice produse pe fond nervos in organism.

3 Plansul “umanizeaza”

Cand plangem, suntem mai vulnerabili. Nu este neaparat un lucru rau. Vulnerabilitatea implica si o anume deschidere sufleteasca ce ne ajuta sa relationam cu oamenii din jur. Plansul distruge multe dintre barierele psihice si emotionale pe care si le “apara” cu indarjire multi dintre noi, zi de zi. Practic, prin lacrimi, are loc chiar un proces de “umanizare” a omului modern.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: