Știi bine că fructele și legumele sunt sănătoase, dar cercetările legate de densitatea nutrițională demonstrează că anumite produse merită ceva mai multă atenție. „Această densitate este o metodă foarte bună de a identifica alimentele care îți asigură cea mai mare cantitate de substanțe bune pentru organism, raportată la numărul de calorii ingerate“, spune Rikki Keen, director de nutriție și performanță sportivă la Florida Hospital. De exemplu, într‑un studiu publicat în Preventing Chronic Disease li s-au dat punctaje unor produse în funcție de cantitatea de proteine, fibre, vitamine și minerale conținute. „Alege alimentele cu cel mai mare punctaj și variază culorile cât mai mult (astfel, vei beneficia de o cantitate mare de antioxidanți)“, te sfătuiește dr. Jennifer Di Noia.
Alimente | scor | |
1 | Năsturel | 100,00 |
2 | Varză chinezească | 91,99 |
3 | Sfeclă Mangold | 89,27 |
4 | Frunze de sfeclă | 87,08 |
5 | Spanac | 86,43 |
6 | Salată Romaine | 63,48 |
7 | Verdeaţă | 62,49 |
8 | Andive | 60,44 |
9 | Varză Kale | 49,07 |
10 | Ardei gras roșu | 41,26 |
11 | Rucola | 37,65 |
12 | Broccoli | 34,89 |
13 | Varză de Bruxelles | 32,23 |
14 | Conopidă | 25,13 |
15 | Varză | 24,51 |
16 | Morcovi | 22,60 |
17 | Roșii | 20,37 |
18 | Salată aisberg | 18,28 |
19 | Căpșuni | 17,59 |
20 | Portocale | 12,91 |
21 | Mure | 11,39 |