21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATE10 mituri demontate sau confirmate despre sanatatea barbatilor

10 mituri demontate sau confirmate despre sanatatea barbatilor

Inrolare trafic.ro

Calitatea spermei la bărbații care poartă chiloți este inferioară celei a bărbaților care poartă boxeri, iar dacă antrenamentul la sală nu solicită mușchii până la durere înseamnă că nu este eficient.

Iată doar două afirmații referitoare la stilul de viață și sănătatea bărbaților care sunt considerate mituri de unii și adevăruri de alții.

Dacă porți șapcă sau folosești feonul riști să ajungi chel

FALS. Nu există nicio dovadă care să ateste faptul că a-ți usca părul cu feonul poate accelera căderea părului până la chelie, iar riscurile invocate de unii potrivit cărora căciula, basca sau pălăria favorizează apariția cheliei sunt nu numai defondate, ci chiar ridicole. Căderea părului la bărbați este generată de micșorarea foliculilor și abia în timp se ajunge la chelie. Aceasta este determinată și de stilul alimentar, dar și de moștenirea genetică.

Cu cât te razi mai des, cu atât mai mult se îngroașă firul de păr

FALS. Mărimea și forma foliculilor determină grosimea și textura firelor de păr. Rasul nu influențează, de fapt, foliculii de păr, motiv pentru care firele de păr nu se vor îngroșa. Se poate însă să fie stimulată o anume zonă care nu era atât de productivă de fire de păr.

Citeste si:  Gripa a bagat frica-n toata tara! Raed Arafat a facut apel catre populatie: „Cer intelegere. Nu pot fi rezolvate toate cazurile in cinci minute”

Cu cât este mai mare piciorul, cu atât este mai mare și penisul

FALS. Doi urologi de la spitalul St. Mary din Londra au efectuat un studiu asupra a 104 bărbați, măsurându-le atât laba piciorului, cât și dimensiunea penisului. Între cele două, nu există nicio legătură. Așadar, doamnele nu ar trebui să se bazeze pe cât poată la pantof bărbatul când evaluează un potențial partener.

Bărbații ating maturitatea sexuală la 18 ani

ADEVĂRAT. Maturitatea sexuală a bărbaților se împlinește la 18 ani, în ceea ce privește producția de testosteron. Atunci nivelul hormonului bărbăției este la punctul maxim.

Antrenamentul la sală care nu solicită mușchii până la durere ca nu este eficient

FALS. Nu câștigi nimic la sală dacă tragi de fiare până la suprasolicitarea mușchilor și a articulațiilor. Dimpotrivă, te supui riscului de accidentare.

Bărbații care poartă chiloți au mai puțini spermatozoizi

FALS și NU PREA. Nu există nici dovadă consistentă care să ateste că purtatul chiloților afectează sperma bărbaților. Pe de altă parte, există studii verificate și confirmate din surse independente care arată că temperaturile ridicate pot altera calitatea spermei.

Cu cât locul este mai închis și căldura se păstrează, cu atât numărul spermatozoizilor este mai mic. Din acest motiv sunt recomandați boxerii și este contraindicat statul cu laptopul pe picioare, pe termen lung. Acesta emană căldură și încălzește, inevitabil, bijuteriile familiei.

Mai mult de atât, un studiu efectuat recent arată că lunile de iarnă și de primăvară sunt cele mai bune pentru a concepe un copil, tocmai pentru că sperma bărbaților este mai sănătoasă decât în sezonul cald.

Citeste si:  Insula barbatilor, unde femeile nu sunt binevenite

Bărbații nu trebuie să-și facă griji de osteoporoză

FALS. Osteoporoza este o boală care face oasele să se fragilizeze, crescând astfel riscul de fracturare. Osteoporoza apare, într-adevăr, mai des la femei decât la bărbați, căci aceștia din urmă au oasele mai groase și mai rezistente decât reprezentantele sexului frumos.

Totodată, osteoporoza accelerează ca ritm de dezvoltare din cauza schimbărilor hormonale bruste care au loc la instalarea menopauzei. Prin urmare, bărbații sunt mai feriți de osteoporoza, dar nu înseamnă că nu sunt expuși, la rândul lor, riscurilor apariției.

Înaintarea în vârstă, scăderea nivelului de testosteron, consumul de alcoolul în exces, fumatul, bolile gastrointestinale, utilizarea medicamentelor cu steroizi, dar și lipsa de mișcare se numără printre factorii care favorizează apariția osteoporozei.

Și penisul se poate rupe

ADEVĂRAT. Deși nu există „un os” al penisului, țesutul fibros din care este făcut penisul, numit tunica albuginea, care se extinde în timpul erecției se poate fractura. Astfel de accidente au loc mai ales în timpul actului sexual, când penetrarea eșuează și penisul se lovește de osul pubian al femeii.

Există burtă de bere

ADEVĂRAT. Excesul de calorii determină, fără doar și poate, mărirea țesutului adipos. Așadar, cu cât aportul caloric este mai mare și consumul mai mic, cu atât riscul îngrășării crește. Însă un caz special este așa-zisa burtă de bere. Ea chiar există! Caloriile din bere contribuie la mărirea circumferinței taliei,mai degrabă decât îngrășarea altor zone din corp.

Bărbații nu pot face cancer la sân

FALS. Și bărbații pot face cancer la sân, deși cazurile sunt destul de rare, de aproximativ unul la o mie de bărbați. Cancerul mamar poate apărea și la bărbați pentru că și ei au țesut mamar.

Vârsta înaintată, moștenirea genetică (dacă au mai fost cazuri de cancer la sân în familie), afecțiuni medicale care duc sau sunt generate de creșterea nivelului de estrogen din corp, bolile hepatice cronice, alcoolismul și obezitatea se numără printre factorii care favorizează apariția cancerului mamar la bărbați. Principala formă de cancer din cauza se moare în rândul reprezentanților este cancerul pulmonar.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: