Sanatate

Ce sa nu mananci alaturi de carne, ca sa nu te imbolnavesti crunt

carne rosie carnati1

Te-ai gandit ca vine primavara si vei dori din nou sa arati bine in fusta asa ca ai mai taiat din calorii, insa observi cu stupoare ca kilogramele se aduna-n continuare?

Ei bine, sa stii ca nu esti neaparat de vina, ci combinatiile pe care le alegi sa le consumi. Citeste in articolul de mai jos sa vezi cum trebuie sa procedezi pentru a manca corect si pentru a evita acumularea de kilograme nedorite involuntar.

Salatele pot fi facute intr-o varietate foarte mare si deseori sunt foarte gustoase si sanatoase pentru noi, insa daca alegi sa adaugi si paine langa salata… Nu faci deloc bine. Combinatia aceasta nu va face decat rau. Carbohidratii din paine nu au ce cauta la aceeasi masa cu salatele sau fructele, intrucat mediul acid din legume si fructe va descompune carbohidratii in loc sa lase acidul gastric sa faca asta.

Placerea vinovata a tuturor e reprezentata de cartofi, mai ales cei prajiti. Sa zicem ca ai renuntat la cei prajiti, atunci e important sa stii ca nici cei fierti nu sunt buni in combinatie cu carnea. Friptura cu cartofi prajiti ar trebui sa dispara din gandurile tale. Nutritionistii nu recomanda sa combini proteinele cu carbohidrati pentru ca poti sa ajungi la scaderea imunitatii organismului, degenerarea unor tesuturi si acumularea usoara de kilograme in plus. Nici cartofii cu unt nu-ti vor face bine. Acestia mai contin si amidon, iar cu unt vor face ca activitatea pancreasului sa scada si, implicit, secretia de insulina, crescand riscul aparitiei de diabet zaharat.

Nu combina nici carne cu lapte, intrucat laptele neutralizeaza mediul acid in stomac, care este foarte necesar pentru digestia carnii.