13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEVopseaua de par creste riscul de cancer! Avertismentul dur al specialistilor

Vopseaua de par creste riscul de cancer! Avertismentul dur al specialistilor

Inrolare trafic.ro

Specialistii trag un semnal de alarma ce le vizeaza in special pe femeile care isi vopsesc in mod regulat parul. Acestia sustin ca femeile ar trebui sa-si vopseasca podoaba capilara de cel mult cinci ori pe an, in caz contrar, sunt predispuse la aparitia cancerului de san.

Motivul pentru care vopseaua de par creste riscul de aparitie a cancerului la san

Un studiu amplu a demonstrat ca femeile care isi vopsesc parul des au o crestere cu 14% a ratelor de aparitie a cancerului mamar.

Este recomantat ca femeile sa nu se vopseasca de mai mult de doua pana la cinci ori pe an. Ba mai mult, specialistii recomanda produsele naturale de nuantare a parului. Cum ar fi henna sau sfecla rosie.

“Ceea ce am descoperit este faptul ca industria recomanda femeilor sa isi vopseasca parul la fiecare patru pana la sase saptamani.

Desi lucrarile suplimentare sunt necesare pentru a confirma rezultatele noastre, concluziile noastre sugereaza ca expunerea la coloranti pentru par poate contribui la riscul de cancer mamar”, a spus profesorul chirurg Kefah Mokbel din Londra.

Conform studiului s-a gasit o asociere intre utilizara colorantului pentru par si riscul de aparitie a cancerului de san.

„Am observat o asociere statistica intre utilizarea colorantului de par si riscul de cancer de san in studiul nostru”, a completat Sanna Heikkinen de la Registrul Cancerului Finlandez.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: