21 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATETurmericul este bun pentru taieturi si julituri! Invata cum sa te tratezi

Turmericul este bun pentru taieturi si julituri! Invata cum sa te tratezi

Taieturile si zgarieturile pot rezulta inevitabil din activitatile zilnice. Este foarte normal sa te tai la deget cand tai legume sau sa te zgarii daca dai cu mana de o suprafata aspra. Atunci cand te ranesti, primul lucru pe care il faci este sa cauti trusa de prim ajutor.

Ceea ce majoritatea oamenilor nu stie este ca, pe langa utilizarea produselor disponibile pe piata pentru tratarea ranilor, unul dintre cele mai bune tratamente se gaseste in bucatarie. Singurul lucru pe care trebuie sa-l gasesti este turmericul.

Turmericul sub forma de pasta este cel mai convenabil mod de aplicare a acestuia pe zona ranita. Pentru a face o pasta de turmeric, mai intai trebuie sa il macini.

Una sau doua lingurite de turmeric trebuie sa fie amestecate cu suficienta apa. Numarul de lingurite de turmeric este flexibil. Daca o taietura sau zgarietura este mare, numarul de lingurite poate fi marit.

In afara de utilizarea apei in prepararea unei paste de curcuma, se pot alege alternative cum ar fi ulei de nuca de cocos sau alte uleiuri. In acest fel, efectul vindecator al turmericului poate fi intarit datorita proprietatilor benefice ale celuilalt ingredient.

Turmeric a fost folosit pentru uz casnic de secole. Este un condiment popular cunoscut pentru a spori aroma unui produs alimentar. Dar, in afara de abilitatea sa uimitoare de a imbogati aroma unui fel de mancare, are, de asemenea, o capacitate medicala magnifica in tratarea taieturilor si zgarieturilor.

Citeste si:  Unul din sase cazuri de cancer ar putea fi prevenit

Cu toate acestea, remedierea pe care o poate face turmericul este numai pentru taieturi si zgarieturi mici si minore. Pastele de turmeric nu sunt de ajuns in ceea ce priveste taieturile adanci si grave.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: