Search for content, post, videos

Secretele parului lins: ce nu stiai despre indreptarea parului

Indiferent de textura parului natural, toate femeile apreciaza un par lins stralucitor, sanatos si fara fire rebele. Exista cateva secrete pentru obtinerea lui!

 

Cel mai sigur mod de a-ti indrepta parul

 

Singurul mod de a-ti indrepta parul fara a-l fragiliza este sa folosesti sampoane si produse de ingrijirea parului special destinate pentru indreptate. Acestea aranjeaza firele rebele si inmoaie buclele, dar nu reusesc sa transforme un par ondulant intr-unul cu adevarat lins.

 

Cel mai eficient mod de a-ti indrepta parul

 

Nici produsele de indreptare si nici placa de intins nu sunt la fel de eficiente in indreptarea parului pe cat sunt tratamentele chimice. Substantele chimice distrug legaturile din interiorul firelor de par care ii ofera structura ondulata sau creata. Efectul unui tratament chimic dureaza pana la un an, cu reimprospatare, bineinteles, pe masura ce creste parul.

 

Tratamentul chimic iti poate distruge parul

 

Pielea capului si firele de par pot fi puternic afectate de tratamentele chimice, mai ales daca nu sunt realizate cum trebuie, de catre specialisti. Substantele chimice pot arde pielea capului si fragiliza pana la rupere firele de par. Au existat si cazuri nefericite in care femeile si-au pierdut toata podoaba capilara, potrivit WebMD.

 

Tratamentele cu aminoacizi inmoaie buclele

 

Cele mai noi tratamente de indreptare a parului sunt cele pe baza de aminoacizi. Acest procedeu este unul mai sanatos si sigur, comparativ cu placa sau cu tratamentul chimic, dar nu ofera acelasi efect de final, reusind doar sa faca buclele mai lejere. Tratamentul trebuie efecuat de un specialist, la salon, si dureaza cam doua-trei ore, pana la indreptarea partiala a parului.

 

Peria potrivita poate netezi parul

 

Daca folosim o perie rotunda, mare, conceputa mai ales din material ceramic, ne putem intinde parul in momentul uscarii acestuia, dupa spalare. A-ti intinde parul cu peria este una dintre metodele care cauzeaza cele mai putine daune podoabei capilare.

 

Cum sa-ti protejezi parul in timp ce folosesti placa

 

Dupa tratamentele chimice, placa de intins este cea mai eficienta ustensila de indreptare a parului. Dar si aceasta iti poate distruge parului. Pentru a preveni deteriorarea lui, alege o placa performanta, facuta din placi ceramice si care sa aiba functia de ajustare a temperaturii. Poate este mai scumpa, dar investesti pe termen lung in parul tau! La indreptare, incepe prin a folosi cea mai joasa temperatura si apoi creste-o treptat pana cand consideri ca parul este asa cum ti-l doresti. Astfel, nu pui placa fierbinte direct pe suvita de par, ci iti incalzesti treptat podoaba capilara. Totodata, foloseste produse de ingrijire a parului pe baza de silicon care protejeaza impotriva caldurii excesive. Asigura-te ca ai tot parul uscat bine inainte sa pui placa pe el.

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *