30 septembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATETrebuie sau nu sa folosesti produse de infrumusetare ce contin placenta?

Trebuie sau nu sa folosesti produse de infrumusetare ce contin placenta?

Ai gasit produse de infrumusetare ce contin placenta si ai fost tentata sa le incerci datorita efectelor promise de catre producatori? Inainte de a face asta citeste in continuare acest articol. Mai jos vei invata daca merita sa iti cheltui banii si timpul pe asemenea produse.

Ce este placenta?
Placenta se afla in interiorul uterului, fiind atasata de peretii acestuia si are rolul de a furniza oxigen si substante nutritive copilului. In acelasi timp elimina produsii de degradare din sangele acestuia. De la nivelul placentei se formeaza cordonul ombilical al copilului. In cele mai multe cazuri placenta este localizata in partea superioara sau laterala a uterului.

Ba mai mult, placenta se presupune ca produce anumiti hormoni. Acesta este motivul pentru care producatorii pretind ca o adauga in produsele lor.

Anumite femei o mananca
Stiai ca exista placentofagia? Aceasta este actiunea de consumare a placentei dupa nastere. Deobicei este intalnita la animale, insa unele femei le urmeaza exemplul. O gatesc si o mananca.

Se spune ca placenta ii poate oferi mamei tot felul de beneficii, cum ar fi energie, sporeste productia de lapte, ceea ce este bine pentru copil.

In ciuda acestor afirmatii nu exista destule dovezi cum ca placentofagia este benefica pentru oameni. De asemenea exista anumite riscuri legate de consumul placentei.

Citeste si:  Alimente care contin mai mult calciu decat crezi

Presupusele beneficii pentru ten
Probabil ca producatorii s-au gandit sa adauge placenta in produsele lor datorita beneficiilor prezentate mai sus. Ei au crezut ca hormonii din placenta pot face minuni pentru ten, ceea ce este partial adevarat, insa cu anumite riscuri.

Unii fabricanti sustin ca placenta contine colagen care lupta cu imbatranirea. Asa cum probabil deja stiai, colagenul este o proteina care ajuta la mentinerea supletii tenului. Acesta este motivul pentru care multe serumuri, creme si sapumuri anti imbatranire de pe piata il contin.

Majoritatea producatorilor folosesc placenta de la bovine, insa exista cativa care opteaza pentru placenta umana obtinuta din centre medicale nespecificate.

Nu exista destule dovezi stiintifice
La fel ca si in cazul placentofagiei, nu exista destule dovezi care sa ateste ca aceasta ofera beneficii pentru ten.

Cu alte cuvinte, incercarea de a obtine acele produse scumpe care contin placenta este ca si cum ai arunca banii pe fereastra deoarece nimeni nu are destule dovezi cum ca ar functiona fara sa cauzeze anumite riscuri.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: