22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETETrebuie sa ne spalam zilnic pe cap? Iata ce spun specialistii!

Trebuie sa ne spalam zilnic pe cap? Iata ce spun specialistii!

Inrolare trafic.ro
Patru din zece femei se spala pe cap zilnic, arata studii recente. Dar este oare sanatos este acest obicei? Afecteaza spalatul des structura firelor de par? Specialistii au raspuns pentru toate intrebarile.

Par curat sau imbacsit?

Dermatologii nu se impotrivesc spalatului frecvent pe cap, insa spun ca acest lucru poate face mai mult rau decat bine in cazul persoanelor al caror par nu necesita curatare zilnica. Si asta pentru ca obiceiul duce la pierderea unor uleiuri importante, ceea ce poate cauza ruperea firelor de par.

„Acest obicei s-a dezvoltat ca urmare a culturii «mirosului frumos» si nu dintr-o nevoie reala. Totusi, acest lucru nu inseamna ca opusul este adevarat. Nu stiu sa existe vreo demonstratie conform careia spalatul mai rar al parului este mai sanatos”, sustine dermatologul Amy McMichael, de la Universitatea de Medicina Winston-Salem, din Carolina de Nord.

Asadar, intrucat nu exista o reteta general-valabila, frecventa spalatului pe cap depinde de fiecare persoana in parte. Stilistii sunt si ei de parere ca un par care se ingrasa repede ar trebui spalat in fiecare zi. Pentru ca e de preferat un par curat, decat unul imbacsit!
Citeste continuarea articolului pe acasa.ro ( http://goo.gl/9cQfnI )

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: