2 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăMAMICITratamentul chisturilor ovariene

Tratamentul chisturilor ovariene

Nu putine sunt cele care sunt diagnosticate de catre medici cu chist ovarian. Cu toate ca este o afectiune destul de populara in randurile femeilor, in realitate aceasta implica numeroase probleme, fiind niste formatiuni benigne situate la nivelul organelor de reproducere feminine.

Aparitia chisturilor ovariene se datoreaza in primul rand imposibilitatii ovarului de a elibera cate un ovul in fiecare luna calendaristica, cu alte cuvintechisturile ovariene devin destul de des intalnite mai ales la persoanele cu un ciclu menstrual neregulat. Cu toate acestea, se poate intampla ca astfel de chisturi sa se formeze si la menopauza, motiv pentru care afectiunea devine destul de grava, avand alte cauze de diagnisticare.

Chiar daca orice asemenea chist ajunge sa ne sperie, in realitate medicii sunt de parere ca acestea pot fi tinute sub stricta supraveghere medicala pe parcursul administrarii unui tratament. In cazul in care se resorb, problemele nu mai apar. Insa, atunci cand isi maresc volumul problemele devin destul de apasatoare, motiv pentru care se cere extirparea acestuia. De regula, chisturile ovariene pot fi evaluate la fiecare sase luni prin examinare ecografica.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: