Search for content, post, videos

Cea mai simpla si delicioasa reteta de friptura de porc pentru Craciun!

Daca iubesti Craciunul si numeri fiecare zi pana la sarbatoarea magica, iti propunem sa te pregatesti temeinic pentru cei dragi si sa afli cum poti sa gatesti o friptura de porc delicioasa.

Asadar, daca vrei sa le dovedesti celor dragi ca esti o gospodina desavarsita invata sa prepari friptura de porc in cidru cu sos de smantana si mustar.

Ai nevoie de:

– patru felii de cotlet de porc
– o ceapa mare taiata sub forma de solzisori
– 300 ml de cidru sec
– doua foi de dafin
– patru linguri de smantana
– doua lingurite de mustar Dijon
– patrunjel tocat marunt
– ulei

Mod de preparare:

Incinge putin ulei intr-o tigaie, dupa care prajeste cotletele de porc pe ambele parti pana devin aurii. Ulterior, scoteti-le din ulei si puneti-le deoparte.

Intre timp, peste uleiul incins adauga ceapa si caleste-o pana devine aurie. Adauga din nou porcul, toarna cidrul si mai apoi adauga frunzele de dafin si asezonati cu sare si piper.

Lasa totul sa dea intr-un clocot, dupa care puneti totul intr-o tava cu capac si dati la cuptor pentru 90 de minute, la 180 de grade.

Dupa ce s-a facut, scoateti carnea din cuptor, taiati-o sub forma de cubulete mici, iar mai apoi adaugati smantana, mustar si patrunjel. Serviti cu piure ori cu legume.

Pofta buna.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *