30 septembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăMAMICITemperatura bazala si fertilitatea

Temperatura bazala si fertilitatea

Temperatura bazala reprezinta una dintre cele mai sigure metode de interpretare a fertilitatii. Cu ajutorul sau orice femeie va reusi sa isi cunoasca perioada ovulatiei.

 

Temperatura bazala, asa cum este cunoscuta in limbajul de specialitate, reprezinta, de fapt, temperatura corpului. Cu alte cuvinte, in apropierea perioadei ovulatiei temperatura bazala va fi putin mai crescuta decat in restul zilelor.

 

Fertilitatea reprezinta perioada in care femeia va putea sa conceapa un bebelus, fiind identificata cu momentul eliberarii de catre ovar a ovulului in vederea fecundarii sale de catre spermatozoid. Legatura dintre fertilitate si temperatura bazala este destul de mare. Potrivit medicilor, in aceasta perioada temperatura va urca cu pana la un grad Celsius fata de zilele in care femeia nu se afla la ovulatie.

 

Masurarea temperaturii bazale poate deveni, asadar, un factor ajutator atat pentru femeile care isi doresc sa conceapa un bebelus, cat si pentru cele care sunt interesate de masurile de contraceptie, dorind sa mai astepte pana vor deveni mame.

 

Pentru a depista momentul ovulatiei, femeia va trebui sa inceapa sa isi masoare zilnic temperatura corpului, fiind atenta sa aleaga acelasi moment al zilei, de preferat dimineata.

 

Citeste continuarea pe bebelu.ro

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: