16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICITatal influenteaza mai mult personalitatea copilului, decat mama. Afla de ce

Tatal influenteaza mai mult personalitatea copilului, decat mama. Afla de ce

Inrolare trafic.ro


Iubirea tatalui are o amprenta mult mai evidenta asupra personalitatii copilului in crestere, decat are dragostea mamei, au stabilit doi cercetatori care au analizat 500 de studii despre relatia parinte-copil.

Profesorii Ronald Rohner si Abdul Khaleque din cadrul Universitatii americane din Connecticut, autorii cercetarii Personality and Social Psychology Review, au descoperit ca iubirea tatalui este unul dintre cei mai important factori de influenta ai personalitatii viitorului adult.

Rohner si partenerul sau de cercetare au analizat 500 de studii internationale despre relatia parinte-copil si au ajung la concluzia ca – indiferent de culoare, sex, varsta – personalitatea copilului in crestere si, implicit, a viitorului adult este conturata in cea mai mare masura de tata, nu de mama.

Rezultatele analizei au arata ca micutii, dar si adultii care vor deveni sunt mult mai traumatizati daca sunt respinsi de tata, decat de mama.

O echipa de cercetatori proveniti din 13 tari diferita, parte a International Father Acceptance Rejection Project, au explicat fenomenul prin faptul ca atat copii, cat si cei mari acorda mai multa atentie acelui parinte sau om despre care considera ca are mai multa putere si mai mult prestigiu. In majoritatea cazurilor, acel parinte este tatal.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: