Caisele si migdalele mer perfect impreuna, iar aceasta tarta cu caise si migdale este perfectiunea acestei combinatii.
Cuprins
Tartă cu caise și spumă de migdale. Rețetă
350 de grame de faina 200 de grame de unt O lingura de zahar Un praf de sare Coaja de la o lamaie Un ou si un galbenus
Apa rece, cata este nevoie
Ingrediente pentru umplutura
8-12 caise frumoase 200 de grame de faina de migdale – din flugi de migdale macinati in robot 150 de grame de zahar 150 de grame de unt 4 oua intregi Vanilie
Putina sare
Preparare
1. Faina, impreuna cu sarea, coaja rasa de lamaie, zaharul si untul se pun intr-un castron si se omogenizeaza cu robotul sau cu mana pana cand se obtine un aspect nisipos. .
2. Se adauga extractul de vanilie, galbenusul de ou si oul si apa rece (o lingura, doua), in timp ce se framanta rapid.
3. Lasa aluatul la rece
4. Prepara crema cu migdale. macina fulgii de migdale impreuna cu putin zahar pudra. Untul si zaharul ramas se mixeaza pana cand compozitia devina ca o crema. Se adauga pe rand ouale si se mixeaza la viteza mare pana cand se incorporeaza. Se adauga migdalele macinate si se mixeaza totul. Crema se acopera cu folie alimentara si se da la frigider.
5. Intinde aluatul intr-o foaie de subtire. Aluatul in forma se da la congelator pentru 10 minute. Se incinge cuptorul la 180 de grade.
6. Se toarna toata crema in forma, se niveleaza si se da la copt fix 10 minute.
7. Caisele se spala, se injumatesc si se elimina samburii. Dupa ce tarta a stat 10 minute la cuptor, se scoate si se aranjeaza deasupra jumatatile de caise, cu partea concava in jos, adancindu-le usor in crema de migdale. Se da tarta la cuptor si se mai coace inca 35 de minute. Se lasa tarta sa se raceasca in tava, se presara cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.