Sensul cadoului si cum il inveti pe copil valoarea darului – Ce trebuie sa insemne cadoul si cu atat mai mult darul de Craciun pentru copil si ce trebuie sa invete acesta din darurile de sarbatori pe care le primeste? Este extrem de greu de spus care este sensul cadoului si mai ales care este semnificatia acestuia, privit prin ochii copilului.
Cuprins
Sensul cadoului si cum il inveti pe copil valoarea darului
Iata care sunt cateva din scopurile darurilor si cum il inveti pe copil valoarea darului.
Cadoul trebuie sa bucure. Copilul nu stie sa aprecieze utilitatea hainelor sau a obiectelor practice. Acestea pot face parte dintre daruri dar numai insotite de cadoul care aduce bucurie si optimism. Darul de Craciun trebuie sa fie, pana la 12-14 ani o jucarie. Sau, mai corect, si o jucarie. Darul inseamna optimism, asa ca darul pentru copil, trebuie sa-i aduca acestuia zambetul si sa-l faca sa inteleaga bucuria Craciunului.
Cadoul trebuie sa-i spuna copilului, sau mai degraba subconstientului acestuia ca “cineva stie la ce visezi!”.
De aici vine si scrisoarea pentru Mos Craciun, un mod elegant incare parintii sondeaza terenul. Jucaria si darul de Craciun trebuie sa indeplineasca o dorinta, pentru ca in felul acesta darul il face fericit. Evident ca parintele trebuie sa stie sa faca diferenta intre un moft si o toana a copilului si ceea ce acesta isi doreste cu adevarat. Aici vine talentul si arta de a fi parinte.
Darul este si o excelenta cale prin care copilul poate descoperi si intelege bucuria de a darui.
Invata-l ca a darui este la fel de frumos cu a primi un dar. Poate chiar mai frumos! Lectia nu e simpla, dar cu cat este invatata mai devreme cu atat se invata mai usor.
Invata-l sa faca daruri, cu mana lui. De la bobitele de plastilina insirate pe o ata, pentru mama, pana la o masinuta de hartie pentru tata, darurile lui sunt cele mai valoroase si cele mai dragi. Copilul afla ce inseamna empatia si invata sa simta asta.
Invata-l sa multumeasca si sa fie recunoascator pentru ceea ce primeste. In parte e simplu daca primeste ceea ce-si doreste. Pe de alta parte daca tu spui multumesc, chiar si Mosului pentru darurile lui, si copilul o sa faca acelasi lucru. Parintele trebuie sa stie ca cei mai multi dintre copii au porniri egosite. Este normal este in firea lucrurilor, pentru ca un copil mic functioneaza pe baza instinctelor. Aici intervine parintele care trebuie sa invinga aceste instincte primare si sa-l ajute pe cel mic sa inteleaga bucuria de a darui. Si, culmea, asta se face daruindu-i darurile pe care le viseaza.