5 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETESecretele Cleopatrei: Trucuri de infrumusetare din Egiptul Antic

Secretele Cleopatrei: Trucuri de infrumusetare din Egiptul Antic

Cleopatra a fost una dintre cele mai faimoase femei din lume. Se spune ca frumusetea sa facea multi barbati sa ii cada la picioare. A fost capabila sa cucereasca multi lideri doar prin fluturatul genelor. Cleopatra este cunoscuta pentru inteligenta si puterea ei de seductie. Precum multe alte femei cunoscute din istoria egipteana, era cunoscuta pentru fumusetea ei.

Majoritatea produselor de infrumusetare din ziua de astazi isi au originea in Egiptul Antic. Era un timp in care frumusetea era atat de importanta, incat femeile ar fi facut orice sa si-o mentina. Secretele de infrumusetare din Egiptul Antic sunt cunoscute pentru faptul ca sunt cele mai bune. De la Nefertiti la Cleopatra, aceste femei au devenit simbolul frumusetii din lumea antica.

Ocrul rosu
Ocrul rosu este un pigment puternic. Acesta este asemanator culorii sangelui. A fost folosit de-a lungul istoriei in toata lumea. A fost folosit in textile pentru un timp, iar apoi pentru cosmetice. Femeile din Egipt foloseau acest pigment pe post de blush si ruj. Acest pigment era natural asa ca nu exista niciun risc pentru sanatate. Acesta era amestecat cu putina apa si aplicat direct in obraji si pe buze.

Kohl
Acesta este unul dintre cele mai cunoscute produse cosmetice pe care cultura Egipteana ni l-a oferit. De la Kohl a aparut tusul pe care il cunoastm si il folosim cu totii. Egiptenii au fost primii care au inventat machiajul ochilor de pisica.

Citeste si:  Scapa rapid si definitiv de riduri cu ajutorul acestui ingredient

Henna
Henna a fost adesea folosita in procedee traditionale de infrumusetare. Egiptenii antici foloseau henna pentru a-si vopsi unghiile in diferite culori. Henna le proteja unghiile de temperaturile ridicate si de conditiile din tara lor.

Uleiul de ricin
Egiptenii din Antichitate considerau ca oamenii slabi si tineri erau perfecti. Au descoperit multe variante prin care se asigurau ca nu se ingrasa si ca nu fac riduri. Deseori apelau la masaje cu ulei de ricin pentru a-si pastra aspectul tanar al pielii.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: