27 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETESecrete care va vor convinge sa aruncati produsele vechi de machiaj

Secrete care va vor convinge sa aruncati produsele vechi de machiaj

Trageti cu ochiul in trusa de machiaj a oricarei femei si va putem garanta ca veti descoperi un tezaur de machiaj vechi de ani intregi. Fie ca sunt produse cumparate deoarece nu a putut sa o refuze pe doamna intimidanta de la raion, fie ca a fost prea cheltuitoare, exista sanse sa gasesti primere si fond de ten vechi de ani intregi.

Nu mai punem la calcul paletele pline de unde au fost folosite doar 2 culori. În mod surprinzător, reglementările privind etichetarea nu impun specificarea unei dati de expirare pentru majoritatea produselor cosmetice, ceea ce face mult mai dificilă determinarea duratei de viață. Indiferent daca sunt noi sau vechi, produsele cosmetice pot fi daunatoare.

Pot provoca erupții, paraziți ai pielii, infecții și pierderea vederii dacă nu sunt eliminate la timpul potrivit. Desi poate fi dificil sa ne aruncam mostrele pretioase, machiajul vechi poate servi ca un teren de reproducere pentru germeni, adunand bacterii ce pot provoca daune grave. Inainte de a incepe sa iti arunci o mare parte din produse, ne-am decis sa cerem sfatul expertilor cu privire la momentul în care este necesar să ne aruncăm vechile noastre produse cosmetice.

Fondul de ten poate fi pastrat, în general, timp de 12 luni, în timp ce rimelul și tusul de ochi trebuie aruncate dupa doar 3. Produsele pentru buze au un termen de valabilitate,în general,de doi ani, dar pot începe să se deterioreze mai devreme, dacă sunt folosite frecvent. Fardurile de ochi si pudra compacta pot fi folosite, în general, timp de doi ani sau mai mult, dacă sunt depozitate corect, dar trebuie să știți că eficacitatea și pigmentarea vor scădea în timp.
Pe măsură ce machiajul se invecheste, ingredientele din machiaj vor începe să corodeze și să se oxideze, modificând eficacitatea produsului.
Riscul de dezvoltare a bacteriilor creste atunci cand iti bagi degetele in fondul de ten vechi. Folosirea produselor cosmetice pentru ochi vechi poate irita zona delicata a ochilor, determinand inrosirea si umflarea acesteia.

Citeste si:  Porti lentile de contact? Cele mai bune sfaturi de machiaj

Pudra expirata va poate irita pielea si poate provoca aparitia unor puncte rosii, asemanatoare acneei.

Din fericire, nu toate produsele vechi sunt o cauza pierduta. Exista speranta, multumita spirtului. Poti scufunda rujurile vechi in spirt si sa razuiesti stratul superior ar rujului.
Pentru a prelungi termenul de valabilitate a machiajului, depozitarea corectă a machiajului este esențială. Deși poate avea sens să ne păstrăm cosmeticele în baie, nu poate fi întotdeauna cea mai bună idee. Aburul umed de la dușuri poate produce mucegai, în special în produsele care au depășit data de folosire. Te avertizam: Dacă îți păstrezi machiajul într-un loc cald sau cu abur, cum ar fi baia ta, îți sugerez o perioadă mai scurtă de depozitare.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: