Vin in vizita prieteni vechi, iti doresti sa gasesti o alternativa rapida si distractiva tocmai pentru a petrece cat mai mult timp alaturi de ei si de ce nu sa faceti acest lucru impreuna.
O seara italiana este cea mai amuzanta, frumoasa si gustoasa alternativa la tine acasa.
Pizza are o istorie minunata in spate. Originara din Italia aceasta era pregatita in special de oamenii de la tara, cu ce aveau la indemana, ca o alternativa rapida de a manca.
Inainte sa plece la munca pe campuri, acestia luau in sacosa cu gustari, pizza, fiind satioasa, gustoasa si resistenta la temperaturi inalte.
Exista o multitudine de reteta de pizza, cu diferite topping-uri insa cea pe care am ales-o astazi pentru tine va fi cu siguranta pe gustul tuturor.
Prosciutto e funghi
Ingrediente:
200 ml apa calduta
400 g faina alba
½ lingurita zahar
1 lingurita sare
2 linguri ulei de masline
1 plic drojdie uscata
Topping:
150 g Prosciutto (jambon de porc felii subtiri)
2 Ciuperci proaspete
Cascaval
Suc de rosii special pentru pizza
Oregano
Mod de preparare:
Punem apa intr-un vas inalt, adaugam sarea, zaharul si drojdia.
Amestecam cu o lingura pentru a amesteca ingredientele.
Treptat adaugam faina framantand pana obtinem un aluat moale, elastic si nelipicios.
La sfarsit adaugam uleiul si lasam la dospit 1 ora.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.
Intindem cu degetul aluatul lasand marginile usor groase.
Punem sucul de rosii. Cascavalul il dam prin razatoare si punem o jumatate peste sucul de rosii si restul pastram pentru final.
Punem feliile de sunca, ciupercile taiate felii subtiri, oregano si stropim cu ulei.
La final adaugam restul de cascaval si introducem in cuptorul incins pentru 20 minute.