25 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIScaunul de masă pentru bebe – 5 greșeli pe care le fac...

Scaunul de masă pentru bebe – 5 greșeli pe care le fac părinții

Scaunul de masă pentru bebe este una dintre cele mai importante achiziții pe care părinții o fac înainte de a începe diversificarea alimentației. Ca să te asiguri că alegi din prima produsul potrivit pentru familia ta, învață din greșelile pe care le-au făcut alți părinți până acum. Dacă îți faci lecțiile din timp, te asiguri că nu repeți aceleași erori și înveți și cum să treci mai ușor peste provocările noii etape care urmează atât pentru prichindelul vostru, cât și pentru voi.

Citește în rândurile de mai jos care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții atunci când cumpără un scaun de masă pentru bebe.

 

1. Nu acordă atenție siguranței scaunului de masă pentru bebe

Cel mai important criteriu de selecție pe care trebuie să îl bifeze un scaun de masă pentru bebeluși este siguranța. Uneori, părinții se pot concentra prea mult asupra aspectului ori a prețului scaunului și tind să neglijeze siguranța modelului. Produsul trebuie să fie dotat cu centuri ori cu ham de siguranță pentru a preveni eventualele accidente. Spătarul și șezutul scaunului trebuie să fie rezistente astfel încât să susțină corect bebelușul. Picioarele trebuie verificate să nu alunece pe podea. În cazul scaunelor de masă pe roți, este esențial ca sistemul să permită blocarea lor.

Citeste si:  De ce infasarea bebelusilor este periculoasa

2. Aleg un scaun care nu este compatibil cu masa

Unii părinții optează pentru un model de scaun fără tavă, care se pune direct la masa din bucătărie de acasă. Acesta nu ar trebui cumpărat până când nu sunt verificate dimensiunile lui și ale mobilierului de acasă. Așadar, alege un scaun care se potrivește bine la înălțimea și tipul mesei pentru a preveni accidentele sau disconfortul.

3. Neglijează ușurința de curățare a scaunului de masă pentru bebe

În timpul hrănirii, scaunul de masă pentru bebeluși se poate murdări cu ușurință. De aceea este recomandat să alegi de la început un scaun ușor de curățat, cu materiale rezistente la murdărie și care să permită îndepărtarea facilă a husei pentru spălare.

    4. Nu țin cont de spațiul disponibil din locuință

Încă o greșeală pe care o fac frecvent părinții atunci când cumpără scaunul de masă pentru bebe este că nu se gândesc dacă se va încadra în spațiul de acasă. Aceste produse pot ocupa destul de mult spațiu în bucătărie sau în living Este important să alegi un scaun care se potrivește spațiului disponibil și care poate fi pliat pentru a face loc atunci când nu este folosit.

5. Nu iau în calcul manevrarea ușoară a scaunului de masă pentru bebeluși

Scaunul de masă pentru bebeluși trebuie să poată fi mutat cu ușurință prin casă, mai ales dacă nu poate fi lăsat într-un singur loc. Pentru o mămică ar putea fi epuizant să mute cu dificultate în fiecare zi scaunul copilului.

Citeste si:  Alimentatia scolarului

Vezi aici și alte criterii utile în alegerea scaunelor de masă pentru bebeluși.

Înainte de a cumpăra un scaun de masă pentru bebe, este important să faci o cercetare atentă și să iei în considerare nevoile specifice ale copilului tău și ale familiei tale.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: