9 septembrie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIScapa-ti copilul de ticuri pana nu e prea tarziu

Scapa-ti copilul de ticuri pana nu e prea tarziu

Inrolare trafic.ro

Potrivit ultimelor studii efectuate de unii dintre cei mai recunoscuti medici pediatri, unul din zece copii cu varsta pana in cinci ani este afectat de gesturi repetitive, cunoscute popular drept ticuri.

Fie ca micutul isi roade unghiile, clipeste des, se stramba sau se balbaie, aceste ticuri trebuie indreptate de la o varsta frageda din cauza ca altfel ar putea sa ajunga sa-i ghideze viata, involuntar.

Iar lucrur care cauzeaza acest tip de comportament la copii este stresul. Da, si cei mici sufera de stres, chiar poate mai puternic decat persoanele mature. Din cauza faptului ca nu sunt in stare sa exprime in cuvinte care sunt motivele nelinistii lor, copiii recurg la aceste ticuri fara sa isi dea seama.

Pentru a reusi sa ii dezvatam de ticuri, in primul rand trebuie sa ne dam seama care este cauza lor. Cele mai frecvente cauze care pot duce la aparitia ticurilor sunt schimbarea locuintei sau a scolii, certurile din casa sau venirea pe lume a unui fratior.

Pentru a elimina acesti factori de stres, parintii trebuie sa abordeze problema cu calm. Starea parintelui influenteaza direct starea copilului si de aceea de multe ori acest lucru se vede in comportamentul lor.

Copilul care are diverse ticuri trebuie sa primeasca mai multa atentie si nu trebuie ignorat niciodata. In momentul in care isi va da seama ca nu are de ce sa se rusineze sau sa se streseze va renunta treptat la ticurile sale.

Cel mai important lucru este sa nu uitam ca nu trebuie sa ne certam copiii in momentul in care observam ca au ticuri. Este important sa tratam situatia cu grija si sa fim atenti la evolutia situatiei si in caz de nevoie, sa apelam la sfaturile unui psiholog.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: