Unele persoane sunt predispuse să facă gușă și să se îngrașe la nivelul feței, însă există metode prin care putem scăpa de aspectul inestetic al grăsimii de pe gât și față.
Cuprins
Cel mai bun mod de a diminua țesutul adipos de la nivelul gâtului și al feței este să combini o dietă sănătoasă și exercițiile fizice. Până una alta, indiferent că este predispusă genetic la a face gușă, dacă ai o greutate corporală normală poți obține un gât delicat, alungit și un obraz fin, drept, îndepărtând aspectul de „plinuță” la nivelul chipului.
Adoptă o poziție corectă în scaun
Petrecem o mare parte din timpul nostru stând jos, fără să ne dăm seama că și poziția în scaun poate accentua unele trăsături neplăcute de la nivelul chipului. Grăsimea de la nivelul gâtului este cu atât mai vizibilă cu cât mușchii gâtului sunt mai slăbiți. Iar acest lucru se întâmplă pentru că nu stăm corect în scaun.
Dacă ne așezăm neglijent, încovaliați, cu umerii aplecați în spate pentru că și spătarul scaunului nu este drept, ci înclinat, atunci ne slăbim treptat mușchii gâtului, motiv pentru care gușa se evidențiază, iar problemele de spate se accentuează. Ca să evităm acest lucru, trebuie să stăm drepți în scaun.
Cu alte cuvinte, spatele drept și gâtul întins și privirea înainte. Dacă ți-e greu să faci asta, fiind obișnuit de-a lungul timpului să stai tolanit, sleampat, în scaun, atunci schimbă-ți scaunul.
Slăbește
Cu cât reducem țesutul adipos de pe corp, cu atât diminuăm și gușa și grăsimea de la nivelul feței, care ne face să avem obrajii „prea plini”. Nu poți scăpa doar de grăsimea de la gât și de pe față, trebuie să slăbești câteva kilograme de peste tot, până obții greutatea corporală ideală ca să scapi și de gușă și de aspectul bucalat al feței.
Ideal este să slăbești și prin alimentație sănătoasă, și prin exerciții. Acestea din urmă ar trebui să le practici 30 de minute cel puțin de trei ori pe săptămână, iar în acea jumătate de oră de sport să-ți crești treptat ritmul bătăilor inimii ca să-ți accelerezi metabolismul pentru a arde cât mai multe grăsimi.
Mănâncă sănătos atât calitativ, cât și cantitativ
Dincolo de faptul că trebuie să ai un regim alimentar echilibrat, trebuie să reduci porțiile de mâncare. Folosește farfurii mai mici ca dimensiune și nu ezita chiar să lași mâncarea în farfurie.
Nu este adevărat că dacă lași ceva în farfurie îți lași și norocul, ci dimpotrivă, îți sporești șansele să slăbești sănătos, fără să te înfometezi, cu atât mai mult cu cât senzația de sațietate apare aproximativ după 20 de minute de la terminarea mesei. Așadar, dacă te simți sătul la masă, imediat după ce ai mâncat, este pentru că ai mâncat prea mult, nu pentru că ai mâncat cât trebuia.
Bea apă, înainte de toate
Renunță la băuturile răcoritoare, îndulcite artificial, fie că sunt carbogazoase sau plate. Atenție și la băuturile alcoolice. Acestea balonează și deshidratează, la fel cum o fac cafeaua în exces, sucurile care conțin cofeină și energizantele. Bea apă în locul acestora. O hidratare corespunzătoare, cu apă din belșug, îți va netezi tenul și te ajută să slăbești, pentru a scăpa și de grăsimea de la nivelul gâtului și al feței.
Alege carbohidrați sănătoși
În loc să mănânci biscuiți, produse de patiserie sau covrigei, alege produse din făină integrală, din tărâțe, mai puțin procesate. Acestea din urmă conțin carbohidrați sănătoși care oferă organismului energie timp mai îndelungat. Mai mult, au un conținut crescut de fibre care ajută la digestie, toate acestea ajutându-te să slăbești.
Alege carnea slabă
Carnea roșie are destul de multă grăsime, așa că optează pentru carne slabă, precum puiul, curcanul și peștele. Ai nevoie de proteinele oferite de carne, pentru că acestea ajută la tonifierea și creșterea masei musculare. Adu-ți aminte că gâtul este susținut de mușchi și pentru tonifierea lui și, implicit, pentru a scăpa de gușă, trebuie să ai un gât puternic.
Fă exerciții pentru gât
Mai ții minte încălzirea din orele de sport de la școală, când te punea profesorul de sport să-ți miști capul în stânga-dreapta, de jos în sus sau să ți-l rotești? Ei bine, tu ffaci atunci exerciții pentru gât, care ajutau atât la încălzirea mușchilor de la nivelul gâtului și ai umerilor, dar și la tonifierea musculaturii gâtului. Începe să le faci din nou, mai ales dimineața, ca să ieși din amorțeală specifică după o noapte de somn.