22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICISaptamana 13 de sarcina

Saptamana 13 de sarcina

 Ati ajuns in ultima saptamana a primului trimestru! Incepand de acum veti incepe sa va recapatati treptat treptat energia si libidoul. Ba mai mult tot in aceasta perioada veti scapa si de greturi.

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 12 de sarcina

Profitati de acete lucruri si iesiti la cina in oras, mergeti la un film sau luati-va o vacanta. Credeti-ma acesta este cel mai bun moment pentru a merge intr-o vacanta (mai tarziu veti constata ca nu mai incapeti intr-un scaun de avion). Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru? Cititi in continuare..

La ce va ganditi: „Bine… blugii nu ma mai incap, nici macar hainele mai largi nu-mi mai vin bine, deci e timpul sa merg la cumparaturi.”

Corpul dumneavoastra: Probabil ca sunteti mandra de forma pe care au capatat-o sanii dumneavoastra pana acum. Cresterea sanilor se datoreaza tot hormonilor, aceiasi hormoni care pana acum v-au facut sa va imprieteniti cu toaleta. Estrogenul si progesteronul stimuleaza producerea de lapte, si sanii dumneavostra vor creste, creste creste. In aceasta perioada este posibil ca si buricul sa inceapa sa iasa spre exterior. Va simtiti deja uriasa, dar asteptati, asta nu e nimic pe langa ce va urma in urmatoarele luni. Fiecare femeie insarcinata sufera anumite schimbari, diferite de la o persoana la alta. La aceasta varsta a sarcinii unele pot chiar sa nu arata ca o femeie insarcinata, pe cand altele pot parea ca au o sarcina mult mai avansata. Veti constata ca si secretiile vaginale cresc cantitativ, acesta este un lucru normal in sarcina.

Copilul dumneavoastra: Incepand cu aceasta perioada copilul poate sa-si stranga degetele formand un pumn si chiar sa-si suga degetele. Daca aveti noroc veti putea surprinde aceste lucruri in timpul unei ecografii. Alte modificari: Pleoapele copilului sunt inchise pentru a proteja ochii care inca se dezvolta in acest moment. Incep sa se solidifice oasele craniului si sa apara si coastele. Intestinele se afla in sfarsit la locul lor. Chiar si dintii sunt formati, in interiorul gingiilor, acestia fiind gata sa iasa la 6-7 luni dupa ce se naste copilul. Corzile vocale si laringele sunt si ele dezvoltate complet in acest moment, dar nu poate sa emita sunete inca. Copilul dumneavoastra are acum o greutate de aproximativ 20 de grame si o lungime de aproape 76,2 mm.

Cititi : Saptamana 14 de sarcina

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: