16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICISaptamana 10 de sarcina

Saptamana 10 de sarcina

Inrolare trafic.ro

Veti constata in aceasta perioada ca au trecut greturile, dar incepe o noua etapa in care emotiile or sa va dea batai de cap (bucurie, tristete, veti plange, veti rade, si toate astea in numai 30 de secunde).

Pentru lista completa de saptamani : Sarcina pe saptamani.

Cititi : Saptamana 9 de sarcina

Nimeni nu o sa inteleaga de ce plangeti la majoritatea scenelor din filme, asa ca nu va mai chinuiti sa le explicati. Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru? Cititi in continuare..

La ce va ganditi: „Inca 30 de saptamani pana ce voi putea manca iarasi pui de balta si voi putea bea alcool.”

Corpul dumneavoastra: Veti fi foarte instabila emotional in aceasta perioada, datorita hormonilor ce tropaie prin corpul dumneavoastra, asa ca fiti pregatite sa treceti dintr-o extrema in alta, sa dati din plans in ras si invers. In cazul in care aveti depresii sau sunteti foarte trista, discutati cu medicul, deoarece depresia prenatala este destul de des intalnita la femeile insarcinate. Starea dumneavoastra se poate imbunatati si prin simpla schimbare a dietei. Dar daca incepeti sa plangeti la melodii triste nu va ingrijorati, nu sunteti singura. Orice emotie poate fi pusa pe seama hormonilor de sarcina. Asa ca sunteti libera sa va manifestati dupa bunul plac. E ok.

Copilul dumneavoastra: La sfarsitul acestei saptamani copilul dumneavoastra se va transforma din embrion in fetus, ceea ce inseamna ca bebelusul devine din ce in ce mai mare si odata cu el si dumneavoastra. Alte evenimente din aceasta saptamana: Copilul dumneavostra seamana din ce in ce mai mult cu un omulet. Atat fata a devenit mai umanda, dar a si scapat de acea „coada” (care era defapt coloana vertebrala). Degetele de la maini si picioare sunt acum separate, bine definite. Scheletul incepe sa creasca si sa se intareasca. Urechile incep si ele sa capete forma, iar pleoapele nu mai sunt transparente. Chiar si dintisorii se formeaza, desi in exterior nu vor aparea decat pe la sase-sapte ( sau chiar opt, noua, zece) luni dupa nastere. In aceasta saptamana creierul bebelusului se va dezvolta cu 25.000 de neuroni in fiecare minut. Daca copilul este baiat, in aceasta saptamana incepe sa secrete hormonul specific, si anume testosteronul. Incepand de acum rinichii bebelusului incep sa creeze cantitati considerabile de urina, dar din fericire pentru tine nu va trebui sa schimbi scutece pentru inca 30 de saptamani. Copilul cantareste 4 grame si are lungimea de 35-40 mm.

Cititi : Saptamana 11 de sarcina 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: