Search for content, post, videos

Remedii naturiste cu vasc! Nu o sa crezi de ce probleme de sanatate te scapa

Vascul este mai mult decat o planta considerata norocoasa in preajma sarbatorilor de iarna. Vascul este, de fapt, un remediu naturist pentru multe probleme de sanatate, indiferent de perioada anului.

Probleme cardiace, tuse convulsiva, astm, dureri menstruale, sterilitate si chiar cancer – in tratamentul tuturor acestor afectiuni, vascul si-a dovedit eficienta. El se consuma sub forma de ceai sau extract, la care se folosesc frunzele si ramurile plantei. Acestea contin vitamine, antioxidanti, dar si alte substante benefice organismului, precum acid viscic, amine, polipeptide, glicozizi, colina si aceticolina. Vascul se poate consuma sub forma de tinctura, decoct, infuzie, macerat, dar si sub forma de pulbere.

Remediu pentru sterilitate, la femei

In cazul femeilor, vascul este un remediu bun pentru sterilitate, dar si pentru oboseala. Femeile care au probleme de fertilitate, isi doresc copii, dar intampina dificultati in conceptie, ar trebui sa bea 20-25 de picaturi de suc de vasc dizolvat intr-un pahar de apa, pe stomacul gol dimineata si seara, la o jumatate de ora dupa ultima masa.

Remediu pentru tulburarile menstruale

Pentru femeile care au ciclul mentrual abundent, vascul este o solutie ideala si naturala. O cana de ceai de vasc bauta timp de o jumatate de an, in fiecare dimineata, va regla ciclul menstrual. Ceaiul se prepara din 250 de mililitri de apa rece si o lingurita de vasc maruntit, lasat astfel la macerat pe timpul nopti. Dimineata, dupa strecurare, ceaiul se bea asa, rece, neindulcit. Acelasi preparat este eficient si in cazul problemelor feminine aparute in jurul menopauzei, cum ar fi bufeurile, dar si in cazul palpitatiilor.

Remediu pentru tensiunea marita

In tratamentul hipertensiunii arteriale, vascul s-a dovedit a fi de mare ajutor datorita aceticolinei, o substanta cu proprietati de reglare a tensiunii. Se bea ceai de vasc timp de sase saptamani. Mai intai, se incepe cu trei cani pe zi, timp de trei saptamani, apoi se reduce la doua cani de ceai de vasc pe zi, urmatoarele doua saptamani, iar in ultima saptamana din tratamentul naturist se bea o singura cana pe zi. Pentru eficienta sporita, este indicat consumul ceaiului inainte de micul dejun, dimineata, si la jumatate de ora dupa ultima masa, seara. Aceasta este o cura care se realizeaza o data pe an.

Remediu pentru balonare

Pulberea de vasc ajuta la combaterea balorii. Aceasta se obtine din tulpina uscata pe care o macini. O lingurita de doua ori pe zi, inainte de masa este suficient pentru a scapa de balonare. Mai mult, acest prepapat ajuta si la buna functionare a ficatului. De ce? Contine colina, un nutrient care impiedica acumularea grasimilor in ficat.

ATENTIE de unde cumparati vascul! Poate fi toxic

Nu orice fel de vasc este benefic organismului uman, unele fiind chiar toxice. Motivul? Vascul este o planta semiparazita care creste in diferiti pomi. Spre exemplu, vascul care creste in tei, in salcie sau in plop este toxic. Asadar, nu-l cumpara de pe strada daca vrei sa folosesti planta in scopuri medicinale, caci nu stii unde a crescut.

Cel mai singur mod de a evita intoxicarea este sa cumperi vasc, sub forma de pulbere, pliculete sau chiar capsule, din farmacii sau de la plafar.

<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *