Search for content, post, videos

Cum sa previi iritatiile si cosurile cauzate de telefonul tau mobil

Da! Si telefonul mobil poate favoriza aparitia iritatiilor si a cosurilor la nivelul tenului. Motivul? Numeroasele bacterii care traiesc pe suprafata telefonului mobil aflat adesea in contact cu urechea si cu obrazul.

 

Pe suprafata mobilul se acumuleaza bacterii numeroase, invizibile ochiului liber. Si este absolut firesc! Lasam telefoanele pe birou, care nu este tocmai curat nici el, pe mesele din fel de fel de localuri, scapam telefoanele pe jos sau le tinem in genti care si acestea abunda in bacterii (Sa recunoastem! Ne spalam teribil de rar gentile!).

 

Acest mediu este ideal dezvoltarii bacteriilor pe suprafata telefoanelor mobile, iar vorbitul la telefon, tinutul la ureche, lipitul de obraz sau, pur si simplu, folosirea lui pentru a intra pe internet sau a trimite mesaje sunt doar cateva cai prin care bacteriile ajung pe ten. Pana una alta, de fiecare data cand ne atingem fata aducem pe chip noi bacterii, luate inclusiv de pe mobil.

 

Toate acestea favorizeaza aparitia iritatiilor si chiar a cosurilor la nivelul tenului. Pentru a preveni astfel de probleme de ten, iata ce ar trebui sa facem!

 

Sa folosim casti

 

O pereche de casti tinute intr-un saculet special, departe de alte obiecte murdare din geanta, poate preveni infectiile aparute la urechi si raspandirea bacteriilor pe ten, tocmai pentru ca ecranul mobilului nu se mai atinge de fata.

 

Sa-l curatam

 

Exista servetele speciale pentru curatarea mobilului, la fel cum exista servetele speciale pentru curatarea ochelarilor. Daca folosim servetele speciale pentru curatarea mobilului zilnic, nivelul bacteriilor va scadea considerabil, iar acneea sau alte probleme de ten fie nu vor aparea deloc, fie vor disparea.

 

Sa nu-l presam

 

De cate ori n-am presat telefonul mobil de ureche avand senzatia ca auzim astfel mai bine, iar in cazul smartphone-urilor, care au ecranul mai mare, de cate ori nu le-am lipit de obraz fara sa vrem? Atunci cand vorbim la telefon nu trebuie sa aplicam niciun fel de presiune la nivelul urechii si nici pe obraji. Motivul? In primul rand, ne ferim mai eficient de bacterii. In al doilea rand, frecarea, presiune la nivel tenului este un factor favorizant pentru aparitia acneeei, motiv pentru care trebuie sa evitam aceasta actiune involuntara atunci cand vorbim la telefon tocmai pentru a preveni aparitia ei.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *