Search for content, post, videos

Ce poti pati din cauza carentei de calciu. Ia masuri acum!

Carenta de calciu din organism poate sa duca la o serie de afectiuni foarte grave, pentru majoritatea femeilor.

Potrivit ultimelor statistici, una la 800 de persoane este afectata de carenta de calciu, fiind vorba in mare parte de femei care sunt trecute de menopauza.

In urma acestor rezultate, au fost realizate o serie de studii care au scos la iceala ca riscul de dezvoltare de boli hormonale, fracturi ale oaselor sau aparitia pietrelor la rinichi creste din cauza carentei de calciu.
Carenta de calciu in sange este cauzate de hiperparatiroidismul secundar, boala in care hormonii paratiroidienii sunt secretati in exces de una sau mai multe din cele patru glande paratiroide ale organismului.

Prin urmare, glandele hiperparatiroide (PHPT) sunt suprasolicitate pentru a compensa pierderea de calciu. Factorii care contribuie la aparitia hiperparatiroidismului secundar includ:
– deficitul sever de calciu – Organismul nu primeste suficient calciu din dieta, intrucat, deseori, sistemul digestiv nu poate absorbi calciul din alimentele ingerate;
– deficit sever de vitamina D – ajuta la mentinerea unor niveluri adecvate de calciu in sange si contribuie la actiunea sistemului digestiv de absorbtie a calciului din alimentele consumate. Corpul produce vitamina D atunci cand pielea este expusa la soare. De asemenea, o serie de produse alimentare pot furniza organismului vitamina D. Daca nu se ating valorile necesare ale acestei vitamine, atunci nivelul de calciu poate sa scada;
– insuficienta renala cronica – rinichii transforma vitamina D intr-o forma pe care corpul sa o poata folosi. Daca exista tulburari in functionarea rinichilor, nivelul de vitamina D utilizabila de catre organism, este scazut, ca atare si cel de calciu. Insuficienta renala cronica este cea mai frecventa cauza a hiperparatiroidismului secundar, potrivit Sfatulmedicului.

Aceasta boala, potrivit unui studiu la care au participat 58.300 de femei, ralizat la Spitalul pentru Femei din Brigham, SUA, poate mari riscul aparitiei afectiunilor mentionate mai sus.

Studiul a fost realizat pe voluntare cu varste cuprinse intre 39 si 66 de ani si a debutat in 1986. In cei 22 de ani pe parcursul carora s-a desfasurat studiul, au fost inregistrare 277 de cazuri de

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *