Search for content, post, videos

Barbatii singuri au riscuri mai mari de a face cancer oral. Iata de ce?

Barbatii singuri prezinta mai mari riscuri de a face cancer oral, pe fondul infectiei cu virusul HPV, comparativ cu cei implicati in relatii stabile. Si fumatorii prezinta acelasi risc ca celibatarii.

 

Un studiu realizat pe peste 1.600 de barbati a aratat ca infectia cu HPV este una dintre cele mai frecvente, chiar daca multi reprezentanti ai sexului tare nu stiu. Daca pana acum s-a facut mare tam-tam pe asocierea HPV si cancerul de col uterin la femei, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca multe dintre cancerele la nivelul gurii si al gatului in randul barbatilor sunt cauzate de infectiva cu HPV.

 

Insa, o cercetare ale carei concluzii au fost publicate in revista medicala „The Lancet” arata ca barbatii singuri si fumatorii sunt cei mai expusi riscului de infectie si, implicit, riscului de aparitie a cancerului oral.

 

In timp ce fumatorii sunt de trei ori mai expusi riscului de cancer orofagian, in randul barbatilor riscul este de pana la patru ori mai mare, decat la barbatii implicati in relatii stabile.

 

Desi oamenii de stiinta nu au putut indica o cauza clara pentru care celibatarii sunt mai expusi riscului de dezvoltare a cancerului oral, specialistii sunt de parere ca o posibila cauza tine de libertinismul barbatilor singuri care sunt dispusi sa se angajeze in mod iresponsabil in acte sexuale.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *