Odata pe an are loc acest frumos eveniment care trebuie sa ne umple sufletul cu bucurie. De cele mai multe ori avem tendinta de a rezerva o masa la restaurantul preferat, unde sa ne bucuram impreuna de acest moment.
Un moment mult mai special, mai intim si mai romantic ar fi pregatirea cinei acasa, noi doi alaturi de vinul preferat si o mancare buna.
Nu avem nevoie de audienta atunci cand dorim sa sarbatorim un astfel de eveniment.
Tocmai de aceea o cina pregatita cu dragoste acasa poate fi reteta unei seri de neuitat.
Astazi iti propun o reteta de friptura ideala pentru o astfel de ocazie:
Muschiulet de porc cu stafide si mere
Ingrediente:
400 g muschiulet de porc proaspat
Ierburi aromate (cimbru si rozmarin)
Stafide
2 mere
Condimente (sare, piper, boia de ardei dulce)
½ vin alb
3-4 linguri de apa
Ulei de masline
Mod de preparare:
Luam muschiuletul il marinam cu sare, piper, boia, uleiul de masline si ierburi aromate si il lasam sa stea putin.
Asezam carnea in tava si adaugam stafidele.
Merele le curatam, le scoatem cotorul, le taiem felii si le asezam in tava.
Adaugam apa si uleiul si o introducem in cuptorul incins la foc mic pentru 1 ora (in functie de cuptor timpul se poate scurta sau prelungi), (la jumatate din timp intoarcem carnea si pe partea cealalta)
La final adaugam vinul si mai lasam sa stea 15 minute dupa care putem servi.