Placinta cu carnati este cat se poate de gustoasa si se prepara dintr-o serie de ingrediente special aleste pentru textura si gust.
Reteta de placinta cu carnati se imparte in doua. In primul rand, este nevoie de ingrediente pentru realizare ablatului, iar in al doilea rand este nevoie de ingrediente pentru realizarea umpluturii.
Ingrediente pentru blat:
– 15 g drojdie de bere
– 125 ml lapte dulce
– 1 galbenus de ou
– 1 praf de sare
– 1 praf de zahar
– 30 g de unt moale
– faina
Ingrediente pentru umplutura:
– 1 varza murata mica
– carnati afumati
– 1 praz mic
– 1 morcov mare fiert
– 1 lingura de marar tocat
– 1 cutie mica de ciuperci
– 3 oua
– 2 linguri smantana
– 2 linguri de pesmet
– 2 linguri ulei
Sare si piper
Mod de preparare:
Drojdia si zaharul cu doua lingurite de faina si doua linguri de lapte caldut se amesteca si se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul. Se amesteca maiaua cu restul ingredientelor si se framanta bine, pana se obtine aluatul omogen. Se lasa la crescut 30 de minute.
Varza murata se taie marunt si se caleste cu prazul tocat si ciupercile pana cand se inmoaie. Se pune sare, piper si marar dupa gust si dupa ce amestecul se raceste se amesteca cu smantana si cu doua oua batute.
Aluatul se intinde pe foaie si se face forma placintei. Se presare pesmet si se pun felii de morcov pe margine. Se toarna amestecul de varsza si deasupra se pun bucati mari de carnati. Deasupra se pune restul de amestec de varza.
Placinta se pune in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie scoasa, se unge cu oua batute.