22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIReluarea serviciului si separarea de bebelus: cum sa treci peste?

Reluarea serviciului si separarea de bebelus: cum sa treci peste?

Inrolare trafic.ro

Timp de cateva luni, cat ai fost in concediul de crestere al copilului, ai trait in armonie perfecta cu copilul tau. Iar dintr-o data te vezi nevoita sa te arunci in viata activa, o viata plina de programari si obligatii, fara bebelusul tau. Chiar daca este un moment dificil separarea face parte din dezvoltarea copilului tau.

Chiar si atunci cand ti-ai dorit sa revii la birou, tranzitia poate fi dificila. Cum sa depasesti acest moment? Incearca sa vorbesti despre acest subiect cu partenerul sau cu prietenii tai, acest lucru te va ajuta sa treci mai usor peste.

Ce se intampla cu copilul?
Copilul nu stie sa se exprime in cuvinte, dar, cu toate acestea el va reactiona la separare, iar acest lucru este valabil pentru toti copiii. De aceea este esential sa lasi sa treaca o saptamana de adaptare inainte de separarea completa. De asemenea, aceasta saptamana de tranzitie, iti va permite sa intelegi mai bine cum vor decurge zilele bebelusului tau deaprte de tine. Acest lucru iti va conferi tie siguranta, iar cel mic va invata repede noile obiceiuri.
Indiferent ca este vorba de cresa sau bona, adaptare este similara: petrece cateva zile cu copilul la cresa sau in compania bonei, apoi iti raresti perioadele de absenta. Nu dramatiza si evita frazele de genul: imi va fi dor de tine, sunt trista fara tine … Si mai ales nu te invinovati: nu esti un parinte rau pentru ca ti-ai lasat copilul la cresa ca sa te intorci la locul de munca.
Stabileste o relatie de incredere cu persoana care se ocupa de copilul tau.
La cresa, fa-ti timp ca sa vorbesti cu personalul de acolo.
Cu bona: respecta-i munca si fii punctuala (cu programul stabilit, cu plata). De asemenea, expune-i in mod clar, dar frumos, punctele in care doresti sa se perfectioneze. Si nu uita sa-i arati ca esti satisfacuta de serviciile ei.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: