Experientele culinare inedite, inovatia si obiceiurile alimentare bizare ii atrag ca un magnet pe cei obisnuiti sa isi testeze in permanenta limitele.
In fiecare zi, acestia cauta noi si noi retete si surse de hrana si nimic nu pare sa ii opreasca din aceasta „aventura culinara”. Cat de departe pot merge? Pana intr-acolo incat sa lupte cu mancarea din farfurie!
Iata cateva preparate neobisnuite, in reteta carora ingredientele de origine animala sunt inca in viata.
1. Branza Casu Marzu
Aceasta specialitate nu este chiar pe gustul oricui. Cunoscuta si sub denumirile de „branza putrezita” sau „branza cu viermi”, Casu marzu este un produs specific italian care contine oua si viermi ale unui tip de musca.
Localnicii recomanda ca preparatul sa se consume cat timp larvele sunt vii, deoarece, zic ei, cand acestea mor, branza este stricata.
Pentru a produce acest sortiment de branza italienii folosesc o bucata de pecorino pe care o lasa sa fermenteze alaturi de larvele mustei de branza, iar acidul din sistemul lor digestiv transforma descompunerea lactatelor intr-o delicatesa scumpa.
Daca te bate gandul sa gusti aceasta „delicatesa”, tine cont de faptul ca larvele pot sari pana la o jumatate de metru (poarta deci o pereche de ochelari de protectie) si consumul lor poate provoca tot felul de reactii alergice, infectii intestinale, varsaturi, greata si, in unele cazuri, moartea.
2. Creveti beti
Un preparat fast-food din bucataria chinezeasca, pe care il poti gasi la orice colt de strada este asa-numitul „creveti beti”. Desi este vorba de o reteta cu crustacee semi-gatite (crevetii sunt opariti in apa clocotita doar 30 de secunde), multi considera preparatul ca fiind incredibil de gustos.
Ca un semnal de alarma, trebuie amintit ca aceasta mancare poate provoca toxiinfectie alimentara, dar si infectii parazitare.
Mai multe pe Ghid Culinar