15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIPregatiri inainte de venirea pe lume a unui bebelus

Pregatiri inainte de venirea pe lume a unui bebelus

Inrolare trafic.ro

Pregatirile pentru venirea pe lume a viitorului membru al familiei, alaturi de vizitele la medicul ginecolog si ecograf, reprezinta cele mai frumoase momente in viata viitorilor parinti.

Cu toate acestea exista o categorie de parinti care aleg sa nu achizitioneze nimic pentru viitorul copil inainte de venirea pe lume a acestuia. Motivul este prejudecata cum ca acest lucru aduce ghinion, superstitie care cel mai probabil isi are cauza in frica de a nu accentua o posibila viitoare trauma in cazul unei evolutii necorespunzatoare a sarcinii.

Totusi, lista de lucruri necesare dupa aparitia celui mic este atat de lunga, incat amanarea momentului achizitionarii tuturor acestora pana dupa nastere, devine o decizie nu tocmai inspirata. Din momentul in care bebelusul isi face aparitia printre noi, timpul devine insuficient pentru relaxare si odihna, iar aceasta pentru ambii parinti, astfel ca de colindat prin magazine nici nu poate fi vorba. Ar mai fi optiunea de a delega tatalui aceasta sarcina atunci cand mama se afla inca in maternitate cu cel mic, insa este vorba de numai 2-3 zile si asa cum am mentionat, sunt foarte multe de cumparat, asa ca riscam sa ia anumite lucruri in graba, iar ulterior sa nu ne placa. In plus timpul liber pe care tatal il are, ar fi indicat sa fie petrecut langa proaspata mamica si micut, dar mai ales pentru odihna.

Mai mult decat atat, aceste pregatiri dinainte de nastere, reprezinta o experienta unica si absolut minunata, ce ar trebui savurata de toti viitorii parinti, venirea pe lume a unui copil fiind un moment magic necasar a fi inconjurat de bucurie si mult optimism si nu de ganduri negative.

Totusi este optiunea fiecarui cuplu cum va proceda in aceasta situatie, dar o lista tot trebuie facuta dinainte si intr-un caz si in celalat.

Asadar, lista de cumparaturi trebuie sa fie bine gandita, completa si bine structurata.

1. Pentru viitoarea mamica:

centura post-natala
camasi de alaptat
sutiene de alaptat
unguent pentru mameloane
protectii de silicon pentru mameloane
pompa san
video-interfon
scaun pentru alaptat
crema antivergeturi
ceaiuri stimulare lactatie
betadine pentru dezinfectat rana dupa nastere
supozitoare glicerina
geanta pentru transport accesorii

VEZI CONTINUAREA PE MAMISTIETOT.WORDPRESS.COM

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: