Vara aproape ca a trecut, asa ca daca ai fost in concediu si te-ai bucurat din plin de momentele deosebite petrecute alaturi de cei dragi iti propunem sa te gandesti si la iarna si sa-ti pregatesti camara. Asadar, gateste un suc rosii cu telina la borcan.
Din camara ta n-ar trebui sa lipseasca bulionul si sucul de rosii, dar nici aceste legume pusela borcan.
Ingrediente necesare pentru rosii murate cu usturoi si telina:
– doua kilograme de rosii mici ori medii
– o radacina de telina
– 40 de catei de usturoi
– o legatura de marar verde
– trei foi de dafin
– trei linguri de sare.
Se spala rosiile foarte bine, dupa care se pun intr-un borcan din sticla spalat si uscat in prealabil.
Aseaza printre ele bucati de radacina de telina taiate sub forma de fasii, cateii de usturoi si frunzele de dafin.
Ai grija ca mararul sa fie ultimul pus pentru a sta deasupra.
Intre timp, fierbe 3-4 litri de apa intr-o oala. Las-o la racit pana atinge temperatura de 30 de grade Celsius, dupa care dizolva sarea in apa.
Toarna amestecul in borcanele cu rosii pana se umplu ochi, iar apoi infileteaza bine capacul si pune borcanele, dupa racire, in camara.